Alpha-H Vitamin A a Vitamin E

28.08.2018 08:00


Posledné dve séra z vitamínového setu od Alpha-H a tentokrát to bude spojená recenzia, pretože tieto dve séra som používala najčastejšie spolu. Najviac mi to tak vyhovovalo a dávalo zmysel nakoniec, aj keď som ich nezačala tak používať. Má to naozaj zmysel, používať ich takto spolu, Alpha-H má dokonca takéto vitamínové sérum, kde sú rovno obidva tieto vitamíny. Ale poďme si ich teraz rozobrať jednotlivo, aj keď spolu sú perfektná dvojica a určite odporúčam ich používať spolu.



Na Vitamin E som sa tešila asi najviac a tuším to bolo prvé sérum, po ktorom som siahla z tohto setu. Vitamín E je totiž skvelý pre pleť, upokojujúci a hydratačný. A popravde som bola trochu sklamaná, že sa nekonal žiadny zázrak, ale myslím, že to boli len moje prehnané očakávania a tiež moja pleť nebola vôbec v zlom stave, keď som ho použila prvýkrát, takže ten výsledok ani nemohol byť super dramatický. Problém bude asi aj v tom, že na samotnú hydratáciu mojej suchej pleti mi vyhovuje viac niečo s kyselinou hyalurónovou, napríklad Pestle&Mortar Pure Hyaluronic Serum, aj keď je asi výsledná hydratácia rovnaká, ten pocit je iný.



Ale inak je to veľmi príjemné hydratačné sérum a myslím, že aj vďaka tomuto sérum som nemala žiadnu reakciu za posledné mesiace na kyselinu alebo retinol, aj keď som poskúšala kadečo. Vitamin E sérum je skvelé pre každú pleť, dehydrovanú, suchú, problematickú s akné, zlepšuje obrannú funkciu pleti, tiež pomáha minimalizovať jazvy a fľaky po akné, jednoducho každá pleť si z niečo zoberie.



Je to celkom tekuté sérum takej mliečne farby, ale nie je gélovité, je naozaj tekuté. Nemá takmer žiadnu vôňu, čistá vôňa kozmetiky a ingrediencií, ktoré sú v ňom. Vitamin E môžete kombinovať takmer so všetkým, nanáša sa po sérach/produktoch na báze vody. A takitsto ho môžete používať ráno aj večer.

Okrem vitamínu E, ktorý v zložení nájdete pod názvom Disodium Lauriminodipropinate Tocopheral Phosphates (ešteže existuje copy paste), obsahuje ešte makadamiový olej, mandľový olej a pupalkový olej, ale nie je vôbec olejovité na pocit. To zleženie je pomerne jednoduché, ale účinné. Vitamin E je nekonfliktné sérum s antioxidantmi, ktoré podporuje účinok vitamínu A, teda retinolu a vitamínu C, takže určite stojí za vyskúšanie.

Na a posledné sérum, ktoré som skúšala z tohto setu, je Vitamin A a to aj preto, že som sa celkom zľakla, pretože doteraz som retinol v takejto forme nepoužívala a bála som sa, čo to spraví, takže som to odkladala. Keď som sa nakoniec prekonala, tak bola som milo prekvapená, pretože toto je skvele namiešaný retinol a výsledok bol úplne perfektný po pár týždňoch, takže som ho nakoniec používala každú druhú noc a už som skoro na dne.



Konzistenciou pripomína The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion, len je trochu tekutejšie, ale je teda mliečne. Má takú typickú vôňu, alebo puch, asi ako pre koho, retinolu a plus tu sa to mieša s druhou kľúčovou zložkou a to je pupalkový olej, opäť. Zase toto nie je nijak zvlášť komplikovaný produkt, čo sa týka zloženia, ale super namiešaný tak, že je tam tak akurát veľa retinolu, konkrétne Retinyl Propionate 0.25% a Retinol 0.25%, plus hydratačné a upokojujúce látky, takže ho môžete používať dlhodobo a pravidelne bez nejakej dramatickej reakcie, teda aspoň ja som žiadnu nezaznamenala. Plus ešte viac pleť ochránite, ak ho budete kombinovať s vitamínom E spomínaným vyššie.



Výsledok pri Vitamin A sére je úžasný, bez vedľajších obvyklých nepríjemných sprievodných javov retinolu, ako začervenanie, podráždenie a šúpanie sa. Pleť je vypnutejšia, vyhladejšia, jemnejšia, vrásky zmiernené, alebo aj vymazané, pigmentové škvrny tiež pomaly zmiznú a póry sú tiež menšie. Proste týmto sérom sa dopracujete k dokonalej pleti, naozaj super.

Vitamin A sérum je vhodné pre všetky typy pleti, ak chcete vyriešiť niektorý z vyššie spomínaných problémov, okrem extra citlivej, vtedy by som bola opatrná s akýmkoľvek retinolo. Keďže je to retinol, tak sa používa výhradne na noc a na začiatok len pár krát do týždňa, kým si pleť nezvykne a nebudete mať istotu, že vám nehrozí reakcia. Stačí vám kvapka, možno kvapka a pol, pri retinole neplatí, že čím viac, tým lepšie, stačí menej a potom vám aj vydrží dlhšie. Ja som ho nanášala priamo na vyčistenú pleť, nič predtým, maximálne Indie Lee CoQ-10 Toner, môžete pod neho dať hydratačné sérum na báze vody, ale tým zťažujete retinolu dostať sa tam, kam má. Na vrch som potom dávala Vitamin E a ešte ľahký hydratačný krém. Pri Vitamin A sére samozrejme nemôžete zabúdať na každodennú ochranu pred slnkom. SPF je v prípade retinolov nutnosť, lebo inak nebudú fungovať, keďže sú citlivé na slnko.

Všetky tieto vitamínové séra od Alpha-H sú skvelé, veľmi príjemné prekvapenie bolo Vitamin A, ktoré som si veľmi obľúbila. Vitamin E je tiež skvelý, hlavne ak mávate podráždenú pleť, ale pre mňa to bolo najmenej používané sérum, aj keď, kebyže sa mi stane nejaká nehoda, ako napríklad s Beauty Sleep Power Peel, tak toto je sérum, po ktorom by siahla ako po prvom, takže sa asi celkom vyplatí ho mať doma, hlavne, ak experimentujete, alebo skúšate niečo nové a celkom intezívne.

Alpha-H Vitamin E kúpite napríklad na cultbeauty.co.uk alebo na beautybay.com. Alpha-H Vitamin A majú na cultbeauty.co.uk alebo na beautybay.com. Set vychádza výhodnejšie a majú ho na beautybay.com. Recenzia na Vitamin B je tu a Vitamin C tu.




#plet #serum #Alpha-H #retinol

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com