Ameliorate Smoothing Body Exfoliant a Transforming Body Lotion

22.01.2019 08:00


Ameliorate mám doma už od leta, nekúpila som si ich produkty prvý krát, už som o nich písala v článku ako sa zbaviť Keratosis Pilaris, ale keďže ten je celkom starý, asi takmer nikto si ho neprečítal a Ameliorate produkty sú skvelé, tak si zaslúžia samostatnú recenziu. Ameliorate produkty sú totiž darom z nebies nielen pre ľudí s Keratosis Pilaris, ale aj pre ľudí s extrémne suchou pokožkou a tiež pre tých, ktorým zarastajú chĺpky.



Ak Keratosis Pilaris máte, asi viete o čom hovorí, ale ak náhodou nie, tak Keratosis Pilaris je stav kože, ktorý je pomerne bežný a častý. Nie je to choroba, ani to nie je nebezpečné, len je to trochu iritujúce a neestetické, hlavne pre majiteľa, myslím, že ostatní si to veľmi nevšímajú a neriašia. Je to taká tá husia koža, keď máte kopčeky na pokožke a tá je preto drsná. Niekedy sú tie kopčeky neviditeľné, len ich cítite na dotyk, ale niekedy sú biele alebo červené, vtedy je to aj celkom vidno. Postihuje najmä paže zozadu, stehná tiež zo zadu, niekedy zadok a niekedy aj tvár. Keratosis Pilaris je vlastne nadprodukcia keratínu, ktorý je pre našu pokožku dôležitý, ale nie je len pre pokožku, ale aj pre vlasy a nechty. A keď sa tento nadbytočný keratín zmieša s odumretými kožnými bunkami a nahromadí sa vo vlasových korienkoch, tak ich upchá, niekedy tam tie vlasy a chĺpky uväzní, takže sú zarastené a vtedy vznikajú tie kopčeky. Ak k tomu pridáte ešte extra suchú pokožku, tak je to celkom nepríjemné, pretože máte tendenciu si to škrabať, teda tú máte asi aj bez suchej pokožky, je to tak nejak podvedomá reakcia, keď necítite hladkú pokožku pod prstami.

Ja to mám tiež a viem, že väčšina ľudí to nevidí, ale my šťastní vlastníci sa tým zvyknem trápiť, aj ja som sa za to zvykla hanbiť, ale pochopila som, že to nie je dôležité. Takže, ak máte Keratosis Pilaris, tak sa tým určite netrápte, nie je to dôležité, ale ak vás to trápi veľmi, tak Ameliorate vie veľmi pomôcť, pretože presne takýto istý problém mala aj zakladateľka Ameliorate, Annette, takže toto je riešenie od niekoho, kto tým naozaj trpí a vie o čom hovorí. Inak, má to aj pozitíva, mne vďaka tejto nadprodukcii keratínu rastú nechty ako o život a sú veľmi pevné, priam až nezničiteľné a takisto mi pomerne rýchlo rastú vlasy, to je tá pozitívna stránka.

Ja som si opäť kúpila Transforming Body Lotion, čo je vlastne telové mlieko a naposledy mi vydržalo veľmi dlho, lebo som ho používala len na postihnuté miesta, čo sú u mňa len ruky a tentoraz som sa rozhodla vyskúšať aj ich telový peeling Smoothing Body Exfoliant a dobre som urobila. Ameliorate nie sú lacné produkty, ale naozaj dokážu spraviť veľa, Keratosis Pilaris sa nedá vyliečiť, je to proste stav a typ pokožky, ale dá sa celkom zmierniť a udržať v nejakých medziach. Je veľa produktov, ktoré vám nasľubujú hladšiu pokožku a že vás zbavia Keratosis Pilaris a ja som ich veľa aj vyskúšala, ale jediné Ameliorate mi pomohlo a ešte pravidelný body brushing, keď si kaktusovou kefou vyšúcham pokožku raz za deň, to dokonca skvele funguje aj na celulitídu.

V čom je teda Ameliorate iné, že naozaj funguje? Je to samozrejme v ingredienciách, ktoré sú v týchto produktoch skvele nakombinové a dokonale vyvážene tak, že robia exfoliáciu a zároveň pokožku hydratujú a chránia. Tá hlavná zložka sa volá LaH6 Skin Hydratation Complex, čo je kombinácia 6 hydratačných látok, ktorá zabezpečuje v prípade telového mlieka hydratáciu až na 24 hodín. Inak Ameliorate testuje svoje produkty nielen v laboratóriu, ale aj na ľudoch, samozrejme, keď už sú vyvinuté a bezpečné, ale znamená to, že majú naozaj overené, že fungujú. Skvelé sú nielen vtedy, ak máte Keratosis Pilaris, ale aj pre super suchú pokožku a zarastajúce chĺpky. Ich systém pozostáva z troch krokov, exfoliácia, umytie a transformácia, čo je vlastne hydratácia ich telovým mliekom alebo krémom. Ich sprchový gél som ešte neskúšala, ale mám to v pláne, lebo vyzerá sľubne a po skúsenosťami s týmto ich produktmi si myslím, že bude fajn, ale mám teda odskúšaný peeling a telové mlieko.



Smoothing Body Exfoliant je najlepší telový peeling, aký som vyskúšala. Po použití mám super jemnú, super hladkú a skvele hydratovanú pokožku. Mám ho už takmer minutý, lebo som si ho veľmi obľúbila. Nie je to úplne typický telový peeling, pretože je presne navrhnutý tak, aby čo najlepšie fungoval na Keratosis Pilaris, ale skvelý je pre všetky typy pokožky. Bežné peelingy na telo majú v sebe celkom veľké čiastočky, niekedy sú to dokonca škrupinky orechov, alebo podrvená káva, ktoré vôbec na Keratosis Pilaris nefungujú a dokonca vám môžu pokožku až poškriabať a tým podráždiť.



Smoothing Body Exfoliant má však super jemné granulky, sú to biorozložiteľné granule z bambusu a k tomu je tam kyselina mliečna, teda AHA kyselina. Čiže je to vlastne kombinácia fyzického a chemické peelingu, čo vám zaručí maximálnu účinnosť. Okrem týchto exfoliačný ingrediencií, tento peeling ešte obsahuje aj super hydratačné látky, vyššie spomínaný LaH6 Skin Hydratation Complex, bambucké maslo, kakaové maslo a kokosový olej.



Napriak tomu zloženiu nie je mastný alebo ťažký, práve naopak, je to taký celkom ľahký a tekutý krém, veľmi ľahko sa rozotiera a cítite v ňom tie mikro guličky, takže naozaj cítite, kde presne ste si tú pokožku vyšúchali. Používať sa môže 2 až 3 krát do týždňa a použitie je celkom jednoduché, naniesť na suchú pleť, ešte pred sprchovaním alebo kúpeľom, krúživými pohybmi, proste tak pošúchať. Nechať pôsobiť pár minút, ja sa zvyčajne odlíčim za ten čas, čo čakám a potom zmyť v sprche, alebo v kúpeli. Pokožka je po použití super jemná a skvele hydratovaná. Ja vlastne tento peeling používam aj ako sprchový gél, to znamená, že už nič ďalšie na zmytie v sprche na pokožku nedávam, použijem to, čo som už naniesla.

Ameliorate produkty majú svoju typickú vôňu, takže aj tento peeling tak vonia. Pre mňa je to veľmi príjemná čistá vôňa, taká kozmetická, neviem ju lepšie opísať. Nie je silná a rýchlo vyprchá, ale niektoré ich produkty kúpite aj bez tejto parfumácie, ak by vám vadila.



Transforming Body Lotion je ich telové mlieko a myslím, že toto je dokonca prvý produkt, ktorý vyrobili, teraz už majú aj krém. Je to veľmi ľahké mlieko, trochu také gélovo krémové, super sa vpije do pokožky a stačí vám ho trochu, lebo sa veľmi dobre rozotiera. Toto je jedno z mála telových mliek, kedy nemám pocit, že som mastná, je naozaj super ľahučké. Vonia rovnako ako ten peeling, tak čisto kozmeticke a vôbec nie intezívne.



Môžete ho používať denne, dokonca až dvakrát za deň, ale keďže ja som lenivá, tak u mňa je to len pár krát do týždňa. Vlastne ho niekedy používam len vtedy, ak sa môj stav zhorší, teda ak sa mi zase objavia kopčeky na ramenách, alebo mám extrémne suché lýtka, čo sa mi stáva halvne v zime. Transforming Body Lotion zabezpečuje 24 hodinovú hydratáciu, preto mne bohate stačí použiť ho raz za deň. Tiež obsahuje LaH6 Skin Hydratation Complex, kyselinu mliečnu a mandľový olej, ktorý ja úplne milujem na telo. Proste dokonalá kombinácia látok na super suchú pokožku so sklonom ku Keratosis Pilaris. Pokožka po použití ostane jemná, hydratovaná, ale vôbec nie mastná, pretože sa úplne vpije a vôbec ho necítite.



Jedno veľké upozornenie na záver, keďže sú v týchto produktoch AHA kyseliny, tak sa treba dostatočne chrániť pred slnkom, keďže AHA kyseliny robia pokožku citlivejšiu na slnko a môžu tak vzniknúť pigmentové škvrny, to platí hlavne cez slnečné mesiace, kedy sa viac odhaľujeme, teda jar a leto, teraz v zime je to v pohode. Môžete ich samozrejme používať aj v lete, alebo na jar, ale musíte sa poctivo natierať ochranným faktorom.

Ako som už písala vyššie, Ameliorate je celkom drahé oproti bežným telovým mliekam z drogérie, ale naozaj funguje. Ak by ste to však len chceli vyskúšať, tak napríklad z Transforming Body Lotion majú rôzne balenia od 50 ml, cez 100 ml, 200 ml až po 500 ml, ktoré je samozrejme super výhodné a tiež majú fajn testovací set - tu, tu alebo tu. Ďalší faktor, ktorý treba brať do úvahy, je, že ich produkty naozaj nemusíte používať na celé telo, ale len tam, kde máte Keratosis Pilaris, alebo super suchú pokožku, vydržia tak oveľa dlhšie, ale super sú samozrejme, aj keď ich používate na celé telo. Ja Transforming Body Lotion používam len na ruky, lýtka a chrbát, všade inde mi stačí lacnejšie telové mlieko, lebo tam nemám extra suchú pleť ale husaciu kožu.

Ameliorate sú naozaj skvelé produkty a ja na ne nedám dopustiť, spolu mandľovým sprchovým olej od L’Occitane mi najviac pomáhajú s pokožkou na tele a určite stoja za vyskúšanie. Kúpite ich napríklad na feelunique.com, lookfantastic.com alebo cultbeauty.co.uk.





#telo #Ameliorate #Keratosis-Pilaris #telove-mlieko #telovy-peeling #aha

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com