Kat Burki Vitamin C Intensive Face Cream

26.03.2020 08:00


V poslednej dobe mám pocit, že o tomto kréme točím vo videách stále a už naozaj vyškrabujem posledné zvyšky, takže je čas na recenziu. Kat Burki Vitamin C Intensive Face Cream som si kúpila po veľmi dlhom zvažovaní a po vyskúšaní mini pidi miniatúrky. Je to totiž asi najdrahší krém, aký som si kedy kúpila, ale potom, čo som vyskúšala Vitamin C Nourishing Cleansing Balm ma nesmierne lákal. No a obávam sa, že aj krému som totálne prepadla a toto nebude posledný téglik, nesmierne som si ho totiž obľúbila, pretože mojej suchej pleti robí neskutočne dobre.



Kat Burki je prírodná kozmetika a tomu zodpovedá aj zloženie. Základ je KB5 Complex, čo je vlastne výluh z 5 byliniek, ktoré majú protizápalové a protibakteriálne účinky, konkrétne je to Gotu Kola, alebo po slovensky pupočník ázijský, arnika, nechtík, levanduľa a harmanček. Ďalej je v kréme hydratačné a upokojujúce aloe vera, výživné bambucké maslo, takisto protizápalový super minerál MSM, panthenol, jojobový olej, koloidné striebro, palmový olej a tiež výťažok zo zeleného čaju. A ešte nejaký minerálny komplex OMC92 – Ocean Mineral Complex, ktorý obsahuje napríklad sodík, draslík, magnézium, kalcium a ďalšie minerály a má pleť vyživovať.



Tie dve hlavné a hviezdne ingrediencie sú 15% vitamín C, konkrétne Sodium Ascorbyl Phosphate. Normálne by som vám povedala, že ak chcete naozaj dobré céčko, kúpte si sérum, ale v tomto sére je to céčko naozaj skvelé a funguje. Krásne pleť rozjasňuje a dodáva jej život. Druhá ingrediencia je Reishi Mushroom, čo je nejaká huba, po slovensky asi lesklokôrovka obyčajná, ktorá je protizápalová, vyhládza jemné linky a vrásky, tiež pomáha naprávať škody spôsobené voľnými radikálmi a urýchľuje obnovu buniek.



Čo ja milujem na Kat Burki produktoch je vôňa, normálne začínam byť závislá. Je to taká zvláštna, veľmi špecifická, jemná a svieža vôňa, neviem ju úplne opísať. Keďže je to prírodná kozmetika, tak je len z ingrediencií, čo sú v kréme a sú tam aj nejaké esenciálne oleje, takže, ak máte extrémne citlivú pleť môže to byť problém, ale nie je to umelá syntetická vôňa. Konzistencia tohto krému je tiež veľmi špecifická, napriek tomu, že je super výživný, je v zásade ľahký a skvele sa vstrebáva. Nezanecháva mastný film ani ťažký pocit na pleti. Samozrejme, nie je to úplne ľahučký gélik a pre niekoho môže byť ťažký, dá sa to však regulovať množstvom, ktoré použijete. Ja si na deň nanášam o niečo menej ako na noc. Tým, že je to prírodná kozmetika, tak mu chvíľočku trvá kým sa vpije, ale je to len pár minút.



Tento krém toho robí pomerne veľa, okrem toho, že plní základnú funkciu a pleť zvláčňuje a chráni ju pred stratou hydratácie, tak ju skvele vyživuje, rozjasňuje, zlepšuje elasticitu a chráni pomocou antioxidantov. Ja v poslednej dobe siaham len po ňom, pokiaľ môžem, keďže obsahuje vitamín C, tak ho nevrstvím s kyselinami, alebo retinoidmi a zbytočne ho nekombinujem ani s ďalším vitamínom C, ale s dobrým hydratačným sérom, ako napríklad Pestle&Mortar Pure Hyaluronic Serum, dokáže moju pleť krásne rozjasniť a vyživiť. Moja pleť sa s týmto krémom proste cítiť skvele a je v nesmiernej pohode.

Používanie je veľmi jednoduché, malé množstvo naniesť a rozotrieť ako úplne poslednú vrstvu po všetkých sérach a pleťových olejoch, pred SPF. Používať ho môžete ráno aj večer. Podľa mňa je tento krém vhodný pre všetky typy pleti, ideálny pre suchú pleť a takisto pre mdlú a dehydrovanú pleť. Kat Burki uvádza, že je vhodný pre normálnu, zmiešanú a citlivú pleť. Obal Kat Burki Vitamin C Intensive Face Cream je samozrejme luxusný, sklenený klasický téglik s vrchnákom. Kúpite ho v 50 ml a 30 ml verzii. Spotrebovať ho treba do 12 mesiacov od otvorenia. A aby som nezabudla tento krém je takisto bez parabénov, syntetických farbív, syntetickej parfumácie, gluténu, sulfátov a minerálneho oleja.

Ja tento krém milujem a má podľa mňa jedinú chybu a tou je cena, ale napriek tej cene, si ho chcem určite kúpiť znova, lebo mojej pleti nesmierne vyhovuje. Samozrejme, nie je to niečo, čo nutne potrebujete, podobnú službu vám spravia aj lacnejšie krémy, aj keď ich používanie možno nebude také príjemné. Ak si však chcete dopriať, tak ja môžem Kat Burki Vitamin C Intensive Face Cream len odporúčať. Momentálne sa dá Kat Burki kúpiť len na nemeckom e-shope niche-beauty.com. Ak by ste vedeli ešte o nejakých obchodoch dajte vedieť.





#plet #hydratacny-krem #vitamin-C #Kat-Burki #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com