Zázrak menom MSM

06.07.2017 08:00


Dlho som rozmýšľala, či vôbec napísať o MSM, aj keď som to už raz spomínala vo videu, mám pocit, že je to tak trochu šmejdáctvo (ako je sloveso od šmejd, asi nijak, tak som si ho práve vymyslela). Totiž výživové doplnky a celkovo voľnopredajné rôzne zázračné pilulky a vitamíny, sú vždy tak trochu odrb s prepáčením, pretože to nie je regulovaný trh. Keď chcete predávať výživové doplnky alebo vitamíny, nedajbože zázračné tabletky na chudnutie, nepotrebujete klinické štúdie, žiadne úradné schválenia a v zásade si môžete na obal napísať hocičo, doslovo nasľubovať hory aj doly. Inak to isté platí aj pre kozmetiku, pokiaľ sa neuvádza, že je niečo výsledok klinickej štúdie, alebo je to naozaj overená značka, ktorej veríte, tak neverte ničomu. Čo ma definitívne nakoplo predsa len toto napísať, bol fakt, že ja už som si kúpila druhé balenie MSM a jeden podcast - At Home With Goergie Cleeve - zakladateľka Oskia Skincare.

Ale späť k MSM, veľa ľudí verí na pojedanie vitamínom, multivitamínov a iných výživových doplnkov a zároveň je veľa ľudí, ktorý tomu neveria a tvrdia, že si vlastne kupujete len drahý moč. Ja som od prírody skeptik a aj keď rada skúšam nové veci, vždy beriem marketingové vyhlásenia s veľkou rezervou a kým nevyskúšam, neverím. Ale topiaci sa aj slamky chytá a to je myslím aj z veľkej časti faktor, ktorý poháňa celý biznis s výživový doplnkami. Takto pred rokom som zažila najväčšiu emočnú a psychickú krízu vo svojom živote, aj keď som dlhšie vedela, že príde a myslela som si, že ju zvládam celkom dobre, nebolo to tak, len som si to nechcela pripustiť. Až spätne som si uvedomila, že som sa z toho spamätávala dlhé mesiace, ale to je nepodstatné pre tento článok, podstatné je, že sa môj psychický stav a emočný stres veľmi nepekne prejavil na mojej pleti. Takmer dva mesiace v kuse som neustále mala na brade nepríjemné bolestivé vyrážky, už som ani nebola tak frustrovaná z toho, žs to vyzerá zle, ale skôr z toho, že sa to neustále vracia, je to bolestivé a nepríjemné. Snažila som nájsť príčinu v strave a obmedzila som veľmi veľa vecí, čo istým spôsobom pomohlo a samozrejme, že som googlila do zbláznenia, dokonca som už zvažovala, že zájdem k dermatológovi, ale nakoniec to ustúpilo. No a pritom všetkom googlení som opätovne natrafila na výživový doplnok od Oskia - Pure MSM Beauty Supplement.

Oskia je jedna z mojich naozaj obľúbený značiek, Renaissance Cleansing Gel mám už tretiu alebo štvrtú fľašu, stratila som prehľad a ich Eye Wonder bol skutočne zázračný, no a Oskia vo veľa svojich produktoch využíva MSM. MSM je vlastne Metylsulfonilmetán, čo je prirodzená forma organickej síry. V našom tele je to vraj v poradí podľa množstva tretí minerál, takže je celkom dôležitá. Nebudem to vypisovať všetky možné účinky a vplyv, je toho veľa, ale MSM okrem iného podporuje prirodzenú tvorbu kolagénu a keratínu, čiže má pozitívny vplyv na pleť, vlasy a nechty, okrem toho aj na kĺby a svaly. MSM by mal tiež pomáhať napríklad s ekzémom, akné a psoriázou a tiež má protizápalové účinky.

Ako som už spomínala, keď si vygooglite výživový doplnok MSM, tak vám to samozrejme nasľubuje kadečo, že sa budete zaručene cítiť lepšie, že to detoxikuje organizmus, posilňuje imunitný systém, pomáhať zlepšiť trávenie, bla bla bla… môže aj nemusí byť pravda. Čo som si ja všimla na sebe, tak to zlepšuje stav pleti, definitívne to pomáha mojím úponom a kĺbom, ja som totiž tak trochu krypel, ktorý má stále problém s nejakým natiahnutým a pošahaným úponom, zápästie, krk, členok, dôvody sú rôzne, vrodená kreposť, pád zo schodov, nešťastný pohyb, ale keď užívam MSM nemám tieto problémy také výrazné a časté, respektíve sa mi to lepšie hojí, takže to definitívne pôsobí, teda aspoň v mojom prípade, aj na pohybový aparát. Nie je to zázračná pilulka, ktorá vám po jedno použítí zmení život, ale ja som si pri dlhodobom užívaním všimla na sebe pozitívny efekt.

Nemám vyskúšaný výživový doplnok priamo od Oskia, zdalo sa mi to celkom dosť peňazí a keď som si googlila recenzie, tak som natrafila na množstvo ďalších výživových doplnkov s rovnakým zložením, ktoré stoja oveľa menej. Ja mám konkrétne tento z Amazonu a už mám druhé balenie. Je to 120 kapsúl za 9,9 Eur, takže oveľa výhodnejšie ako Oskia a myslím si, že to musí byť to isté. Keď si dáte do Google výživový doplnok MSM, tak vám to nájde množstvo produktov, okrem kapsúl viete kúpiť aj práškovú formu. Moja mama MSM kúpila aj v lekárni, takže aj to je možnosť. Samozrejme je na každého individuálnom zvážení, či chce hltať denne nejaké tabletky a umelo dodávať telu nejaké látky. Ja nemám overené, že MSM funguje 100%, ale mám pocit, že mne to pomáha a za vyskúšanie to určite stojí.



#plet #telo #vlasy #vyzivovy-doplnok

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com