Lixirskin Vitamin C Paste

10.01.2019 08:00


Lixirskin je britská značka, ktorú založia Colette Haydon, ktorá je doktor dermo-farmácie, dúfam, že sa to tak povie po slovensky. Colette nafurmovala za svoju kariéru niektoré z veľmi známych beauty produktov pre množstvo známych a zavedených značiek a je asi celkom veľká šanca, že už ste nejakú jej kreáciu mali. No a nedávno prišla s vlastnou kozmetikou, niečo v hesle a teraz si to urobím úplne po svojom, lebo jej značka je celkom iná a prístup inovatívny.



Lixirskin má vo svojom portfóliu len zopár veľmi premyslených produktov, ktoré vám úplne stačia, pretože robia všetko, čo potrebujete, pokiaľ nechce komplikovanú a prekombinovanú rutinu úplne ideálne. Ich filozofia je univerzálnosť, menej je viac a účinné ingrediencie. Univerzálnosť znamená, že na jednu potrebu pleti vám stačí jeden produkt, napríklad, máme denný krém, nočný krém, hydratačný primer, sérum, krém na dekolt, očný krém a pritom v zásade robia to isté pleť hydratujú a zvláčňujú, Lixirskin má len jeden produkt Universal Emulsion, čo je veľmi príjemný ľahký hydratačný krém, ktorý nahrádza aj sérum, moja mama ho má a je naozaj fajn.



Ďalší ich princíp menej je viac znamená, že produkty, ktoré majú v sebe priveľa aktívny ingrediencií môžu pleť zmiasť, je to pre ňu náročné a potom nereaguje, tak ako by sme chceli. Hlavne sa to týka ingrediencií, ktoré sú určené na nejaký špecifický problém, môže sa stať, že ak ich používate priveľa a často, prestanú ako keby fungovať, preto je fajn účinné látky striedať a Lixirskin má nočné séra, ktoré volajú switch=prepínač a sú to kyseliny a retinol, aby si pleť nezvykla.

A tretí princíp, účinné látky, v zmysle, že nezáleží na tom, či sú prírodné alebo syntetické, čo je skvelé slovo a odteraz ho budem používať namiesto chémia. Proste Lixirskin delí ingrediencie na účinné a bezpečné a neúčinné a nie bezpečné.Sústreďujú sa na čisté molekuly, ktoré majú publikované klinické výsledky, proste veda a nie bájky. Ó a ešte nesmieme zabudnúť na dizajn, tie obaly sú proste super fotogenické a super praktické. Mimochodom na stránke majú perfektne uvedené všetky potrebné informácie, používanie, zloženie...



No a teraz k Vitamin C Paste, je to rýchla ranná maska s jednou z najúžasnejších ingrediencií, vitamínom C. Teraz cituje Lixirskin, Vitamín C neutralizuje oxidovaný kožný maz a bielkoviny a tým pleť zbavuje sinavých, nazelenaných a mldých podtónov. Zbavuje pleť voľných radikálov, poskytuje prirodzenú ochrani proti UVA a UVB, to neznamená, že môžete vynechať SPF, len ho to posiľuje, reguluje tvorbu melanínu a podporuje tvorbu kolagénu a chráni elastín. Pleť je vďaka nemu rozjasnená, vypnujšie a má zjednotený tón.



Vitamin C Paste obsahuje 10% kyselinu L-Askorbovú, to je kľúčová ingrediencia a to je ten vitamín C. Táto forma je najúčinejšia, ale musí ostať kyselinová/kyslá, aby fungovala, preto je toto zmývateľný produkt, pretože na deň podľa Lixirskin nie je dobré nechávať na pleti kyselinu a pravda je, že aj ja sa to mu vyhýbam, výnimku robím len s vitamínom C. Plus vitamín C najlepšie funguje, keď je aktivovaný vodou a presne takto funguje tento produkt.



Konzistencia tejto masky je celkom zvláštna, je to taký hladký akokeby trochu mastnejší gélik, ale vlastne nie je mastný, inak je celkom dobré s ňou pretrepať pred vytlačení. Na pleti je príjemná, neštípe, ale má jednu vadu, ja som si už síce zvykla a nevadí mi to tak ako na začiatku, ale vôbec mi nevonia. Je to taký zvláštny akokeby paštikovú puch, ale taká skôr pokazená paštika, bude to asi tým Céčkom, ktoré zvyčajne tak železito smrdí, len tu je skombinované s výťažkom z kvetu jasmínu a mandarínkovým olejom, čo znie dobre na papieri, ale v skutočnosti mi to nevonia. Ale zase celkom rýchlo to vyprchá, smrdí mi to len, keď ju nanášam, keď pridám vodu už je ten puch preč. Balenie je inak veľmi praktická tuba so šroubovacím uzáverom a má 50 ml takže vydrží celkom dlho. Ale treba ju spotrebovať do 9 mesiacov po otvorení, asi aj preto, že vitamín C časom oxiduje a stráca svoje schopnosti, takže to s ňou veľmi neflákajte a používajte pekne pravidelne.



Používanie je celkom jednoduché, ráno po umytí tváre nanesiete na tvár veľkosť asi hrášku. Lixirskin hovorí, že pastu máte zahriať medzi dlaňami, ja to veľmi nerobím a viac menej ju rovno capnem na tvár. Naniesť ju môžete všade, okolo očí, pery, krk, dekolt, potom namočíte prsty do vody a premasírujete a necháte pôsobiť pár minút, toľko, koľko máte čas. Nakoniec zmyjete namočeným uteráčikom a môžete pokračovať v rutine.

Skvelé na tejto maske je, že ju môžete používať denne, ale keď vynecháte, lebo nestíhate, alebo zabudnete, to je môj častý prípad, tak sa nič nestane a zase, keď máte viac času, napríklad cez víkend, tak si ju môžete nechať dlhšie. Vitamin C Paste je vhodná pre všetky typy pleti, na každú pleť má vitamín C priaznivé účinky, jedine by som si dávala pozor pri citlivej, ale pri tej to platí všeobecne pri vitamíne C, že ju môže podráždiť.

Výsledok je pekne rozjasnená pleť a čím dlhšie budete túto masku používať, tým je lepší, samozrejme, že to chce pravidelné používanie. Ale pleť je na deň tak fajn nakopnutá a vyživená, jediné, čo mne trochu chýba je, že jetáto maska málo hydratačná, ale ja mám suchú pleť. Nemôžem povedať, že by bola vysušená po použití, ale nie je ani hydratované. Je však možné, že ak máte inú pleť, toto absolútne riešiť nebudete.

Lixirskin Vitamin C Paste je fajn produkt, trochu iný spôsob použitia vitamínu C ako tradičné sérum, ale osobne mám takto vo forme masky asi radšej REN Flash Rinse 1 Minute Facial, krajšie vonia a mám pocit, že mi viac vypne pleť a ešte Clinique Fresh Pressed čistiaci prášok je tiež skvelý. Ale, keď to tak nejak celé zhodnotím, často na tieto ranné rýchle masky zabúdam, ja proste nie som ranné vtáča a môjmu mozgu strašne dlho trvá, kým sa ráno naštartuje, preto robím veci automaticky a toto nie je úplne automatické, takže ten Clinique prášok je asi pre mňa ideálny. Ale inak je Lixirskin Vitamin C Paste naozaj skvelý produkt, ak chcete vyskúšať inú formu vitamínu C a nechcete komplikovanú rutinu, tak Lixirskin je skvelý. Ja sa určite chystám aj na ďalšie ich produkty, čistiaci gél, masku a potom majú aj séra na noc buď kyselinové alebo retinol, jedno to kyselinová je kombinácia PHA a AHA, to chcem určite vyskúšať. Lixirskin Vitamin C Paste kúpite napríklad cultbeuaty.co.uk alebo niche-beauty.com.




#plet #Lixirskin #vitamin-C #pletova-maska

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com