Merumaya Overnight Recharge Night Cream

18.10.2018 08:00


Myslím, že už mi došli originálne superlatívy, ktorými by som mohla začať ďalšiu recenziu na tento turbo úžasný nočný krém od Merumaya, vlastne asi najlepší nočný krém, aký som vyskúšala. Do tohto krému som sa zamilovali po prvom použití a s každým ďalším ho milujem viac a keď som si teraz prečítala poriadne znova zloženie, tak ho milujem absolútne najviac na svete, ako krém, to sem len dodávam pre istotu, keby to náhodou čítal môj manžel a zobral to osobne, toto je môj najmilovanejší nočný krém.



A prečo ho tak veľmi milujem? Ten názov to podľa mňa zase raz vystihuje skvele, tento krém vám cez noc dobije pleť novou energiou, zregeneruje ju a dokonale ju hydratuje, takže sa ráno zobudíte s krásne oddýchnutou a jemnou pleťou, pritom je nesmierne ľahký a príjemný a rieši takmer všetky problémy, ktoré by ste s pleľou mohli mať. Overnight Recharge Night Cream pomáha s pevnosťou pleti, pleť vypína a vypĺňa, odstraňuje známky únavy a bojuje proti glykácii, pomáha s elasticitou pleti, a tiež pommáha redukovať vrásky a samozrejme hydratuje.

Ako vždy sú za tým neuveriteľné ingrediencie, ktoré Merumaya vie vybrať a nakombinovať úplne dokonale. V Overnight Recharge Night Cream sú nasledovné kľúčové ingrediencie:

PRIMAL HYAL 300 veľmi špeciálna forma kyseliny hyalurónovej, ktorá nielen hydratuje, ale tiež aktivuje beta defenzívne peptidy, nie som si istá, či to prekladám správne, keď tak ma opravte, ktoré zabraňujú mikrobiálnej infekcii, respektíve narušením vstup do pleti, ktorá spôsobuje vyrážky a akné.

Sodium Hyaluronate je ďalšia forma kyseliny hyalurónovej, ktorá dodá okamžitú hydratáciu a pleť vypne a vyplní.

Sytenol A, čo chemicky nie je retinol, ale funguje ako retinol, bez toho, že by spôsoboval tie nežiaduce reakcie ako citlivosť, začervenanie, šúpanie, vysušenie pleti, ale rovnako vyhládza vrásky, tým že stimuluje tvorbu proteínov v pleti, zároveň je to však antioxidant. Obsahuje Bakuchiol, ktorý som spomínala ako alternatívu k retinolu a retinoidom v tomto videu, čo je polyfenol, ktorý spomaľuje zápalové enzýmy a tvorbu mazu, tiež má antibakteriálne a antifungálne vlastnosti, takže pomáha predchádzať akné.

Aquaphyline je bohatý na oligosacharidy z divokých fialiek. Reguluje epidermiálnu hydratáciu. Stimuluje syntézu akvaporínov a zvyšuje schopnosť pleti udržať vodu, vďaka efektu na endogénnu syntézu kyseliny hyalurónovej. Proste super hdyratuje.

Hydroviton 24 je pokrokový 24 hodinový hydratačný komplex, ktorý pozostáva zo synergickej kombinácie NMF - natural moisturizing factors, čiže prirodzene hydratačné látky, poskytuje okamžitú a trvácnu hydratáciu, nie je oklúzny, takže dovoľuje pleti dýchať.

Gatuline In-Tense podporuje a posiluje kolagén v pleti, vďaka čomu je pleť pevnejšia, vyplnenejšia a pôsobí mladšie.

Idealift bojuje proti ochabnutiu pleti. Obsahuje špecifický lipopeptid, ktorý stimuluje syntézu elastínu. Bojuje proti pôsobeniu gravitácie na pleť, takže pleť je pevnejšia.

Effipulp je anti-ageingový, vypĺňajúci a detoxikačný. Jeho primárna funkcia je stimulovať syntézu kyseliny hyalurónovej a tým obnoviť zrelú, dehydrovanú a unavenú pleť.

Prodizia zabezpečuje anti-ageingový efekt anti-glykácie. Glykotoxíny derugulujú pleti prirodzený systém procesov na ochranu a obnovu pleti, ktorý funguje počas spánku. Prodizia videteľne redukuje známky únavy ako tmavé kruhy pod očami, vačky pod očami, mdlú a unavenú pleť. Anti-glykácia funguje pomocou podpory kľúčového detoxifikačného systému (proteazóm a glyoxalase) q bojuje proti glykotoxínom. Zároveň chráni a obnovuje proteínovú štruktúru poškodenú glykáciou. Reguluje levely melatonínu glykáciou poškodených buniek a tým zabezpečuje optimálnu obnovu počas spánku.



No nevravela som, tie ingrediencie v tomto kréme sú proste super. A inak ešte k tej glykácii, ja som si to musela poriadne vygoogliť, aj keď to má Merumaya jednoducho vysvetlené, potrebovala som to ešte trochu jednoduchšie. Glykácia je poškodenie pleti spôsobené cukrom, takto to znie celkom nevinne, ale je za tým oveľa viac. Glykácia znamená, že keď je v organizme priveľa cukru, tak sa molekuly bielkovín začnú spájať s molekulami cukru a tým vznikajú cukornaté bielkoviny nazývané produkty pokročilej glykácie (AGE). Tieto molekuly naše telo nevníma ako vlastné a preto začne produkovať protilátky, ktoré spôsobujú zápal a tým sa poškodzuje kolagén a elastín v pleti a tým pleť starne, to si hneď rozmyslíte to super sladké latte zo Starbucks a koláčik k tomu.



Keď zvážite, že cukor je takmer vo všetkom, tak glykácia je obrovský prispievateľ k starnutiu pleti. Moja prvá myšlienka bola, že ok, prestanem jesť sladké úplne, ale to sa úplne ani nedá, lebo cukor je naozaj všade a navyše ja tak milujem čokoládu. Už aj tak pomerne výrazne obmedzujem cukor, oproti mojím stravovacím návykom pred 10 alebo 6 rokmi, ale teraz si na to budem dávať ešte väčší pozor, plus teraz mám skvelého pomocníka od Merumaya, ktorý mi pomôže.



Okrem úžasný látok je na Overnight Recharge Night Cream úplne geniálna konzistencia, pôsobí tak husto a super výživne, ale na pleti je nesmierne ľahká a príjemná. Po nanesení sa tento krém super vpije, takže nemáte pocit ťažkej mastnej vrstvy, ale zároveň je fakt super hydratačný a výživný. Ako všetky produkty Merumaya, aj tento obsahuje ich parfumáciu, ako som už veľakrát napísala pre mňa je to príjemná vôňa, zvykla som si na ňu a nemám s ňou problém, je tam preto, aby vám pomohla sa zrelaxovať, ale ak mávate problém s parfumáciou, tak to treba vziať do úvahy.

Použitie Overnight Recharge Night Cream je úplne klasické, ja si cca dve pumpičky rozotriem po pleti, dávam ho ako poslednú vrstvu, čiže po vyčistení a potom, čo som naniesla všetku starostlivosť, teda toner, séra a prípadne pleťové oleje, ale pri tomto kréme mám tendenciu používať len ľahšie séra, ako napríklad Pestle&Mortar Pure Hyaluronic Serum, Merumaya Iconic Serum, alebo dokonale funguje s retinolmi a retinoidmi ako Alpha-H Vitamin A, alebo Merumaya Retinol Resurfacing Treatment, to je moja obľúbená kombinácia, ale môžete ho kombinovať s hocičím.

Má sa používať na noc, na to bol navrhnutý, ale nevidím dôvod, prečo ho nepoužívať aj na deň, ak by vám vyhovoval, osobne to nemám vyskúšané a neviem ako bude fungovať s make-upom. Vhodný je pre všetky typy pleti, ale milovať ho budete hlavne, ak máte intezívne dehydrovanú a unavenú pleť a zrelú a ochabnutú pleť. Inak obal je fajn, vyzerá ako všetky Merumaya obaly a má dobrú vzduchotesnú pumpičku. Ako všetky Merumaya produkty aj tento krém má len 30 ml, nie 50 ml ako je pri krémoch zvykom, to len aby ste neboli prekvapení.

Ako som už napísala na začiatku, ja ho úplne milujem, super hydratačný, super výživný, ale pri tom nesmierne ľahký a príjemný, už bez neho ani nechcem byť a nejaké balenie budem mať asi stále doma. Merumaya kúpite priamo na ich stránkach - merumaya.com, teraz majú aj skvelú narodeninovú akciu k nákupu nad 30 £ dostane balíček miniatúrok v hodnote 45 £, všetk ich top produkty a poštovné je zdarma nad 75 £, býva to 100 £, akcia trvá do nedele 21.10.2018. Merumaya produkty tiež kúpite aj na slovenskom e-shope natureal.sk.





#plet #Merumaya #nocna-starostlivost #hydratacny-krem

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com