Mylo Ava

08.08.2019 08:00


Mylo je jedna z dvoch mojich najobľúbenejších značiek slovenskej kozmetiky, preto sa vždy teším, keď prídu s niečím novým. A aj minulý rok na jeseň som sa nesmierne tešila, keď prišli s dvoma novinka, s týmto pleťovým olejom Ava a odličovacím olejom Botanika, z ktorého som bola v prvom momente viac nadšená a je naozaj super, ale musím priznať, že Ava sa mi tak veľmi dostala pod kožu, že asi už bez nej nechcem ani byť.



Ava je pleťový olej, ktorý má chrániť pleť voči nepriaznivým vplyvom z vonkajšieho prostredia, čím sa myslí hlavne smog, ktorému sa v meste vlastne ani nedá vyhnúť. Takisto vďaka svojmu zloženiu dokáže pleť chrániť pred stresom a pomáha hydratácii, keďže je super zvláčňujúci a tiež pomáha pokožke sa regenerovať. Všetko toto vďaka nesmierne premyslenému a skvelému zloženiu, ktoré tu vykopírujem takmer bez zmeny z ich stránky, lebo to majú skvele popísané. Kľúčové ingrediencie sú nasledovné:

Hlavná hviezda je superantioxidant astaxantín, čo je výťažok z morských rias, ktorý je silnejší ako vitamín C a vitamín E v boji proti voľným radikálom a má výnimočné protizápalové vlastnosti.



Ďalej je Ava bohatá na zložky ako lykopén, pro-vitamín A, vitamín D, vitamín E, omega - 3, omega - 5, omega - 6, koenzým Q10 a kyselinu ferulovú. Vitamín D zlepšuje funkciu kožnej bariéry, ochranu proti poškodeniu pokožky UV žiarením a starnutím, stimuluje prirodzené antimikrobiálne peptidy. Toto je zmes ďalších skvelých antioxidantov a zvláčňujúcich látok, ktoré pomáhajú pleť chrániť a zabraňujú dehydratácii.



Potom sú tam zložky získané CO2 extrakciou, čiže bez kyslíka a rozpúšťadiel sa získava najčistejší a najaktívnejší extrakt, ktorý si zachováva takmer identický chemický profil rastliny:

CO2 extrakt rakytníka rašetliakového je bohatý na antioxidanty a kyselinu palmitolejovú, ktorá pomáha v boji proti vráskam.

CO2 extrakt granátového jablka je výnimočný pre obsah kyseliny punicovej. Má silné protizápalové vlastnosti, bohatý je na antioxidanty, ktoré pomáhajú bojovať proti účinkom UV žiarenia, stresu, znečisteniu a zabraňujú tvorbe jemných línií a vrások.

CO2 extrakt kurkumy žltokorennej je cenený pre antibakteriálne, detoxikačné, protizápalové a antioxidačné vlastnosti. Z tejto zložky som ja osobne najviac nadšená, ja zvyknem kurkumín aj užívať ako výživový doplnok, pretože je naozaj silne protizápalový a pomáha s imunitou. Vďaka tejto ingredienci je podľa mňa tento olej vynikajúci aj pre problematickú pleť a ja po ňom tiež zvyknem siahať častejšie, ak sa mi robia vyrážky, pretože ich dokáže celkom zmierňovať.



Posledná kľúčová ingrediencia je esenciálny olej zo slamihy talianskej, ktorý pomáha v boji proti stresu a úzkosti.

Základ Avy tvoria olej z hroznových jadierok, jojobový olej a olej z ryžových otrúb, ktorý je tiež bohatý na antioxidanty a je tam aj skvalén.

Ava je celkom ľahký olej, nie je úplne nemastná, ale je ľahká a skvele sa vstrebá, takže je naozaj vhodná pre všetky typy pleti, aj pre mastnú. Je super oranžová, ale nebojte, nebude po nanesení vyzerať ako Donald Trump, na pleti sa to úplne stratí, keďže nanášate naozaj len pár kvapiek. Veľmi príjemná, relaxačná a upokojujúca je aj vôňa Avy, nie je to niečo, čo by som chcela vo forme parfému, ale vonnej sviečky áno, pretože je naozaj nesmierne príjemná. Vôňa nie je silná a relatívne rýchlo vyprchá, ja tam cítim hlavne kadidlo a myrhu, mala by tam byť aj slamienka, tá vôňa je vďaka tomu hrejivá, teplá a jemne sladká. Neskôr tam trochu prerážajú citrusové tóny z ďalších esenciálnych olejov. Pokiaľ máte extrémne citlivú pleť, tak by som si dala pozor, tak ako pri každej prírodnej kozmetike, keďže esenciálne oleje môžu pleť podráždiť



Používanie Avy je jednoduché, pred použitím olej treba pretrepať, kvapnúť pár kvapiek do dlane, 3 až 4 a potom vtlačiť jemne do čistej pleti. Ideálne je, keď máte pleť navlhčenú esenciou, alebo tonerom, ja si ešte pred Avou nanesiem vždy nejaké sérum na báze vody, najčastejšie Pestle&Mortar Pure Hyaluronic Serum, alebo Amino Acids + B5 od The Ordinary, aby bola moja pleť naozaj dobre hydratovaná. Čo sa týka kombinovania s účinným látkami, tak by tam nemal byť žiadny problém, takže pokojne aj na AHA kyseliny, vitamín C, alebo retinoidy. Mylo nijak nešpecifikuje, či je lepšie tento olej používať ráno alebo večer, ja ho radšej používam na deň, dáva mi to tak viac zmysel a vyhovuje mi to tak, ale pokojne ho môžete používať aj noc a tiež ho môžete používať dvakrát za deň.



Mne sa nesmierne páčia aj Mylo obaly, ktoré sú minimalistické funkčné a hlavne recyklovateľné. Mylo totiž obaly môžete vrátiť, preto napríklad sú na ne štítky prilepené tak, aby sa dali ľahko odlepiť. A preto sa mi stalo, že keď som zle Avu zavrela a strčila ju do šuflíka, tak mi trochu vytiekla, bolo to len pár kvapiek, ale štítok sa mi odlepil. Mne osobne to nevadí, práveže sa mi to páči, že sa snažia všetko robiť udržateľné, ale videla som niekde v diskusiách sťažnosti, že to nevyzerá pekne a pôsobí to lacno, je samozrejme v poriadku mať aj takýto názor, ale ja im za obaly dávam veľký palec hore a fandím im, že ich dokážu recyklovať a že to nie je len samý plast. Inak skvelé tiež je, že obal je naozaj nepriepustný, čo sa týka svetla a pipetka je tiež fajn. Objem je 30 ml a treba ho spotrebovať do dátumu uvedenom na obale, v mojom prípade to bolo skoro rok, keďže Mylo vyrába kozmetiku v malých dávkach, aby ste ju kúpili vždy maximálne čerstvú.

Iné oleje od Mylo som ešte neskúšala, ale za tento dám ruku do ohňa. Ava je naozaj úžasný olej, perfektný pre vystresovanú mestskú pleť, chráni ju, zvláčňuje, vyživuje a posilňuje a tiež pomáha s hydratáciou, pre mňa dokonalý denný olej. Kúpite ho napríklad priamo na stránkach Mylo, kde tiež nájdete zoznam všetkých predajcov, ak by ste si ho chceli ísť omrknúť naživo napríklad.




#plet #pletovy-olej #Mylo #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com