Moje obľúbené online shopy s kozmetikou

22.11.2016 08:00


Keď ste kozmetický freak, tak máte naozaj zmapované, kde a čo sa dá kúpiť a hlavne, kde majú najlepšie ceny. Ja nakupujem asi 80% svojej kozmetiky v online obchodoch. Jednak je to preto, že na slovenskom trhu podľa mňa nie je dostatočný výber a tie najzaujímavejšie značky tu proste nekúpite. A potom je to aj preto, že v slovenských parfumériách sú ceny častokrát neuveriteľne premrštené. Zvyšných 20% mojich kozmetických nákupov sú v zásade veci z drogérie. Takže tu je zoznam mojich najobľúbenejších obchodov, ktoré mám overené a odskúšané.

BeautyBay.com

Skvelý výber menej známych značiek, ale majú niektoré z mojich najobľúbenejších kvôli, ktorým sa vždy vrátim za najlepšie ceny - Oskia, Alpha H, Sachajuan, Kevyn Aucoin, First Aid Beauty. Objavíte tam aj klenoty, o ktorých ste ani netušili, že existujú. Dobré je čítať recenzie a riadiť sa hodnotením, ak niečo hľadáte. Skvelé je, že majú free shipping už pri objednávke za 18 eur (v čase písania článku, môže sa zmeniť), doručujú naozaj spoľahlivou kuriérskou službou, teda mne zatiaľ vždy prišli objendávky bez problémov. Za tracking si celkom slušne priplatíte, ja to nezvyknem využívať. Kuriér vás nebude kontaktovať telefonicky, takže je dobré si to nechať poslať niekam, kde určite budete, prípadne je tam spoľahlivá recepcia, kde vám to preberú. A najlepšie na BeautyBay.com, že ich balíčky chodia na Slovensko expresnou rýchlosťou, keďže sklady majú v Maďarsku.

CultBeauty.co.uk

Neskutočné vychytávky, ľudia z CultBeauty majú naozaj dobrý nos a nájdete tam ozajstné klenoty, väčšinou sú trochu drahšie, ale stoja za to. Často sú to však naozaj niche značky napríklad z Ázie, ktoré vôbec nestoja veľa. Majú všetky super cool značky ako Oskia, Alpha H, Emma Hardie, Kevyn Aucoin, Pixi, REN, Jouer. A množstvo ďalších, ktoré by som chcela vyskúšať ako Kypris, Becca, Aesop, Tata Harper, May Lindstorm, RMS Beauty. Poštovné je zadarmo pri objednácka nad 50 libier a toto je vlastne jediná chyba CultBeauty, všetky ceny sú v librách takže, človek musí prerátavať. Ale zase na druhej strane, občas sa to celkom vyplatí, hlavne keď v Británii robia hlúpe rozhodnutia a libra padá dole. Na CultBeauty mávajú skvelé akcie, zľavy ani nie, skôr sú to akcie, kedy dostane niečo extra k nákupu nad určitú hodnotu, naposledy som sa takto zásobila Oskia Rennesaice Cleansing Gel a dostala som full size Micro Balm v hodnote asi 50 eur. Takže, ak máte niečo, čo by ste veľmi chceli, odporúčam sledovať stránku, alebo odoberať newsletter, možno príde akcia a môžete naozaj veľa ušetriť. Dvakrát do roka mávajú k nákupu určitej hodnoty, väčšinou je to nad 150 libier, goodie bag plnú vzoriek, ale aj full size produktov. Ale, ak si počkáte tak sa to vždy vyplatí. CultBeauty chodí normálnou poštou, trvá to niekedy aj 3 týždne, ale nakoniec sa k vám balík dostane, zvyčajne to však je do dvoch týždňov. Musím povedať, že raz sa mi balík stratil a bezproblémov mi poslali ďalší. Ak chcete tracking, tak si priplatíte naozaj veľa.

FeelUnique.com

Tu nakupujem už veky, myslím, že už na vysokej škole som tu nakupovala a to bolo už celkom dávno. Nájdete tu takmer všetko, moje obľúbené sú Emma Hardie, REN, Givenchy, Bourjois, Filorga, Darphin, Caudalie, Kiehl’s, Origins, YSL, Ole Henriksen, Healgel. Často mávajú zľavy a výhodné akcie, napríklad 3 za cenu 2, minulý rok mali cez advent každý deň super akciu. Nové produkty od značiek, ktoré kúpite aj u nás, majú často oveľa skôr, niekedy aj o niekoľko mesiacov, napríklad L'Oreál, Bourjois ... Poštovné je zadarmo nad 40 eur, kedysi to bývalo 14, alebo tak nejak, čo bolo samozrejme oveľa lepšie. Keďže to posielajú normálnou poštou, tak niekedy trvá aj 4 týždne, kým to príde. Ale vždy to príde. Veľmi spoľahlivý obchod, kde kúpite takmer všetko. nepočula som, že by mal niekto nejaký problém.

Space NK apothecary

Tu nakupujem v zásade len kvôli Hourglass, čo je moja top super obľúbená značka, ich Ambient púdre sú božské. Ale majú tu množstvo iných zaujímavých značiek ako Oskia, Darphin, Emma Hardie, Healgel, Kiehl’s, Kevyn Aucoin, Laura Mercier. Kúpite tu napríklad aj parfémy, ktoré sú u nás nedostupné, napríklad Diptyque. Poštovné je zadarmo až od 70 libier, momentálne dočasne, normálne býva až nad 100 libier, čo je naozaj veľa. Zvyčajne to trvá do dvoch týždňov. Doručujú to cez kuriérsku službu, s ktorou mám najhoršie skúsenosti zo všetkých - GLS, veľakrát sa vôbec akoby ani nesnažia vám balík doručiť, proste im to je jedno a navyše často ten balík vyzerá akokeby išiel až z Austrálie a nie z GB. Takže pokiaľ chcete niečo, čo sa dá kúpiť niekde inde, určite neodporúčam, využiť Space NK, ale keď chcete niečo, čo majú len tu, tak nejak sa k tomu balíku dopracujete, ale občas to chce pevné nervy.

Pestle&Mortar

Ja som veľký fanúšik Pestle&Mortar, túto geniálnu značku kúpite na nete, len v ich obchode, takže to musím zaradiť medzi moje obľúbené obchody. Navyše majú úplne exceletný zákaznícky servis, doručujú spoľahlivou kuriérskou službou a expresne rýchlo. Vždy vám pribalia vzorky a balík príde nádherne zabalený. Produktov nemajú veľa, ale všetky, čo som vyskúšala sú výborné (Hydrate – Lightweight Moisturiser a Pure Hyaluronic Serum) a určite vyskúšam aj zvyšné.

Jeden veľký disclaimer nakoniec, ak som niekedy mala nejaký problém s balíkom, nikdy to nebolo kvôli obchodu, ale kvôli kuriérskej službe respektíve pošte. Povedzme si úprimne kuriéri sa niekedy spravajú ako úplný … doplň podla vlastných skúseností, v mojej hlave beží celkom dosť nadávok. Stalo sa mi, že pri zaobchádzaní s balíkom rozmazali názov firmy, kam som si dala poslať balík a tým pádom ho nedoručili, pretože prečo by sa námahali a skúsili sa aspoň trochu lepšie pozrieť, čo je to na tej adrese napísané. Keď som po ňom pátrala, tak mi ho poslali znova, ale správanie toho kuriéra bolo neuveriteľné. To bolo GLS, toto sú suverénne najhorší kuriéri akých poznám. Dokonca sa mi stalo, že kuriér Slovenskej pošty dal môj balík susedovi, ktorého som vôbec nepoznala a tento sused ho dal inej susede, ktorá sa tiež volala Katarína, pretože si myslel, že je pre ňu. Presne tak, na svete je len jedna jediná Katarína a všetky balíky sú pre ňu. Táto Katarína ten môj balík dokonca otvorila, ľudia sú blbí, čo vám poviem. Ale bol z toho celkom slušný poprask, keď som potom volala na zákaznícky servis, aspoň mám dobrú story :D. Ale na druhej strane tiež musím povedať, že som nikdy nemala probléms kuriérmi DHL alebo UPS, tí sú exceletní. Tiež musím povedať, že každý problém sa nakoniec vždy vyriešil a balík ku mne došiel. Takže pár rád na záver:

1. Ak máte pochybnosť, treba si na customer service overiť, akú zásielkovú službu používajú.
2. Ideálne riešenie je, ak si viete doručovať balíky niekam, kde je non-stop recepcia a preberú ich pre vás.
3. Prejdite si radšej všetky obchody, či niekde nemajú daný produkt za lepšiu cenu a s lepším doručením.
4. Často sa oplatí počkať na rôzne akcie a zľavy.

Obzvlášť teraz v predvianočnom čase môže byť s balíkmi problém, takže ak niečo objednávate ako darček, tak to radšej urobte v predstihu čím skôr.



#make-up #plet #vlasy #telo #online-nakupy

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com