Noili Bakuchiol & Squalane Oil Serum

09.04.2020 08:00


Keď mi Noili na jeseň poslalo ich nový produkt na vyskúšanie, tak som bola super nadšená, jednak preto, že ich produkt milujem a potom preto, že som na misii testovania rôznych produktov s bakuchiolom, keďže je to alternatíva k retinoidom, ktorá sa dá používať aj v tehotenstve.



Bakuchiol je totiž výťažok z rastlinky, ktorá sa volá Psoralea corylifolia a má na pleť podobné účinky ako retinol, dokáže vyhládzať vrásky, spevňovať pleť a zmierňovať pigmentové škvrny a to všetko bez vedľajších nežiaducich účinkov ako šúpanie, začervenanie a podráždenie, ktoré môže spôsobiť retinol, preto je vhodný aj pre citlivú pleť. Je okolo neho teraz pomerne veľký boom a často je onálepkovaný ako prírodný retinol, alebo dokonca lepší retinol, čo nie je úplne pravda. Účinnosť bakuchiolu je podľa mňa celkom dobrá, ale ani zďaleka nie je podložená toľkými výskumami ako účinnosť retinol a hlavne obidve látky fungujú inak. A ako pri každej kozmetike, načakjte zázrak cez noc. To ale neznamená, že to nie je skvelá látka, myslím, že je super, len by som ju nenálepkovala ako retinol, u mňa totiž retinol nenahradí, ale je to skvelý doplnok, respektíve alternatíva. Inak v Noili oleji sa náchadza 1% bakuchiolu.



Okrem toho je tam super výživný a zvláčňujúci skvalán, čo je vlastne základ celého oleja. Ja skvalán milujem a myslím, že je to jeden z dôvodov, prečo aj milujem toto sérum. Viac o skvaláne nájdete v tomto videu. Ďalšia kľúčová ingrediencia je marhuľový olej, ktorý má pleť tiež zvláčnovať, ale aj upokojovať a pomáhať jej regenerovať sa. Ďalej je tam ešte slnečnicový olej, čo je zvláčňujúca ingrediencia, rovnako ako frakcionovaný olej. A nakoniec malinový olej plný antioxidantov a vitamín E na ochranu pleti a rozmarínový extrakt ako konzervačná látka.



Bakuchiol & Squalane Oil Serum vonia tak nijak, čisto olejovo po svojich ingredienciách, keďže tam nie je žiadna parfumácia a toto je niečo, čo na Noili olejoch milujem, tú čistú vôňu kozmetiky. Konzistenciou je to veľmi ľahký, celkom tekutý olej, ktorý sa skvele a rýchlo vstrebáva, hlavne, ak pleť pred nanesením dobre pripravíte zvlhčením. Je to aj tým, že všetky ingrediencie sú ľahké a skôr nemastné v rámci možností olejov.

Vhodný je pre všetky typy pleti. Používať sa môže ráno aj večer, vôbec tam nie sú obmedzenia, ako pri retinole. Stačí naniesť pár kvapiek a dobre vmasírovať. Čo sa týka vrstvenia, tak platí to, čo pri všetkých pleťových olejoch, po sérach na báze vody a nasledovať môže hydratačný krém. Takisto, čo sa týka kombinovania s inými účinnými látka, nie je tam žiadne obmedzenie, takže ho môžete kombinovať aj s kyselinami a vitamínom C, napríklad. Ja som ho najradšej vrstvila s hydratačným sérom, napríklad Pestle&Mortar Pure Hyaluronic Serum a na vrche ešte krém s vitamínom C od Kat Burki, to bola moja obľúbená kombinácia.

Obal je typická elegantná sklenená nepriehľadná Noili fľaštička, aby obsah vydržal, čo najdlhšie čerstvý. Tentokrát však spravili cool čiernu krabičku, ktorá sa mi veľmi páči. Čo sa týka dátumu spotreby, tak Noili produkty majú vždy dátum expirácie na krabičke, ale ten sa týka spotreby, kým ich neotvoríte. Po otvorení by ste ich mali spotrebovať do 6 mesiacov.



Noili je pre mňa top slovenská značka a ak hľadáte prírodné, minimalistické, ale účinné produkty, tak ich oleje môžem odporúčať všetkými desiatimi. Výnimka nie je ani tento ich posledný počin, Bakuchiol & Squalane Oil Serum, ktorý som si nesmierne zamilovala a zatiaľ je to najlepší produkt s bakuchiolom, aký som vyskúšala a to už som ich zopár odkedy som tehotná poskúšala. Noili Bakuchiol & Squalane Oil Serum kúpite napríklad priamo na noilibeauty.com, majú ich aj v zopár obchodoch, kebyže si ho chcete ohmatať, len teraz to asi bude problém, snáď o pár týždňov to pôjde, zoznam obchodov nájdete na ich stránke, tu. A inak majú už aj vzorky, respektíve miniatúrky, ktoré sa dajú kúpiť, ak chcete najprv vyskúšať, pred investovaním.

Bakuchiol & Squalane Oil Serum bol PR darček od Noili.





#plet #Noili #prirodna-kozmetika #pletovy-olej #serum

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com