Pixi Glow Tonic

17.05.2018 08:00


Popravde ma nikdy veľmi Pixi Glow Tonic nelákal, jednak nemám rada oranžovú farbu a potom som tak veľmi spokojná s Liquid Gold od Alpha-H, že nemám veľmi potrebu skúšať ďalšie podobné produkty s kyselinou glykolovou. Ale keďže toto je legenda a veľmi často spomínaný produkt, tak som chcela vedieť o čom to je a predsa len si ho kúpila.


Prvá vec, čo ma naozaj prekvapila, lebo ja si samozrejme poriadne nečítam niekedy, keď kupujem takýto produkt, je fakt, aké je to balenie veľké. Za tú cenu je to naozaj skvelá kúpa, čo sa týka množstva, ktoré dostanete, pretože toto veľké balenie má 250 ml a stojí cca 24 Eur, čo je fakt výhodná kúpa. A keď vezmeme do úvahy, že aj obsah tejto veľkej fľašky je super, tak pokiaľ máte obmedzený rozpočet, tak toto je super produkt pre vás, ale je skvelý aj keď ho obmedzený nemáte.

Pixi Glow Tonic je teda toner alebo tonikum, ktoré dodáva pleti presne to, ako sa volá - jas. A dodáva jej to tým, že vďaka AHA kyseline glykolovej pomáha odstrániť odumreté pleťové bunky, pleť je tak jasnejšia, sviežejšia a vypnutejšia, pretože na povrch vystúpi novšia vrstva kože rýchlejšie. Takisto pomáha lepšiť textúru pleti, zjednotiť tón a sťahuje póry. Je to teda chemická exfoliácia a ak by ste chceli vedieť viac o kyselinách pozrite toto video.

Pixi Glow Tonic sa používa veľmi jednoducho ako toner, nanesiete na tampón a pretriete si tvár jednou aj druhou stranou a potom pokračujete s ďalšou starostlivosťou. Samozrejme, keďže je v tom kyselina treba sa vyhnúť očnému okoliu a perám radšej. Inak najlepšie tampóny na nanášanie toneru spomínam v v tomto videu.

Čo sa týka kombinovanie s inými produktmi, ja osobne tam problém nevidím a kombinoval som tento toner s hocičím, vrátane retinoidu a vitamínu C, jediné čomu sa vyhýbala bolo nanášanie ďalších kyselín na vrch, ako napríklad Lactic Acid od The Ordinary. Pixi síce tvrdí, že Glow Tonic môže byť používaný ráno aj večer, ale ja osobne ho nepoužívam častejšie ako raz deň, lebo sa riadim pravidlom, že jedna kyselina na deň je dosť a tiež ho používam iba večer, lebo na deň chcem pleť skôr chrániť. Občas, keď mám veľmi silnú potrebu, tak použijem Glow Tonic aj ráno, ale to je naozaj výnimočné a väčšinou dávam prednosť večernej aplikácii.


Na čo určite nesmiete zabúdať pri používaní tohto produktu, aj keď vyzerá veľmi nevinne len ako vodička, je ochrana pleti pred slnečným žiarení, keďže používanie kyseliny glykolovej môže viesť k pigmentovým škvrnám, pokiaľ nebudete pleť poctivo chrániť ochranným faktorom, či už v zime, alebo v lete. Ale pokiaľ ju budete chrániť, môžete tento toner používať aj v lete, rozumne a s mierou samozrejme, ako vždy pri AHA kyselinách. Pixi Glow Tonic je vhodný pre všetky typy pleti, trochu opatrnejšia by som bola pri citlivej, ale tam to platí všeobecne pri kyselinách.

Kľúčové ingrediencie sú:

Samozrejme kyselina glykolová v 5% koncentrácii, ktorá zabezpečuje exfoliáciu. Inak 5% nie je až tak málo, rovnakú koncentráciu má aj Liquid Gold od Alpha-H.

Aloe Barbadensis Leaf Juice, teda výťažko z listov Aloe Vera, ktorý upokojuje a hydratuje pleť.

Hamamelis Virginiana, alebo Witch Hazel, po slovensky hamamel virgínsky je protizápalová a antibakteriálna ingrediencia, ktorá sa často odporúča na problematickú pleť.

Aesculus Hippocastanum - Pagaštan konský, výťažok zo semien, upokojuje rosaceu a začervenanie.

Ženšen zlepšuje cikruláciu a tým energizuje a prekrvuje pleť.

Celkovo je to veľmi dobre namixovaný produkt, ktorý pleti poskytuje nielen exfoliáciu, ale aj hydratáciu a upokojenie. Čo je skvelé na Pixi Glow Tonic je fakt, že je bez alkoholu, na druhej strane ja by som sa zaobišla aj bez ten parfumácie, ale nie je silná, takže mi neprekáža a ani moja pleť s ňou nemala problém.

Pixi Glow Tonic podľa mňa skvelý produkt, ktorý sa oplatí vyskúšať, super je, aj keď chcete začať s kyselinami. Je účinný a dostatočne jemný aj na každodenné používanie, ľahko sa používa a nie je drahý. Existuje aj lacnejšia alternatíva, napríklad od The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution, ale popravde tá nie je až taká príjemná na používanie a mňa osobne na rozdiel od Glow Tonic štípe, ale je teda o dosť lacnejšia. Ak sa vám na začiatok zdá 250 ml veľa majú aj menšie 100 ml balenie. Kúpite napríklad na Lookfantastic.com.



Spomenuté produkty:

Lookfantastic.com

Pixi Glow Tonic To-Go Make-Up Remover Pads

Pixi Glow Peel Pads

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution

Alpha-H Liquid Gold



#plet #toner #aha #kozmeticke-legendy #kyselina-glykolova #Pixi

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com