Dulcia Zinková mastička

02.04.2019 08:00


So Zinkovou mastičkou od Dulcie mám trochu taký love-hate vzťah. Niekedy mi na vyrážky zaberie takmer zázračne, že pomaly zmiznú cez noc a inokedy mám pocit, že ich len zhorší. Táto mastička však nie je len na vyrážky, ale môžete ju používať rôzne, je to taký multifunkčný produkt, ktorý dokáže pomôcť s rôznymi problémami.



Hviezdna a hlavná ingrediencia je tu zinok, ktorý je pre pleť a aj pre celý organizmus veľmi dôležitý. Zinok je stopový prvok, ktorý máme prirodzene v tele a je súčasťou veľkého množstva enzýmov, je kľúčový pre našu imunitu. Najviac ho máme uložený v koži a jeho nedostatok sa dokáže na pleti celkom výrazne prejaviť, napríklad vyrážkami, nadprodukciou mazu, veľmi suchou pokožkou a tiež veľmi pomalým hojením rán. Preto je občas fajn užívať ho aj ako výživový doplnok, ale super účinky má aj pri aplikácii priamo na pleť, aj keď nie úplne rovnaké, pretože sa horšie vstrebáva.



Zinok urýchľuje hojenie pleti a teda aj vyrážok, je protizápalový, čo tiež veľmi pomôže, keď už sa vám nejaký neželaný návštevník pritrafí, tak pomôže zmierniť začervenanie a stiahnuť opuch. Tiež na pleti pomáha zabraňovať šíreniu a množeniu baktérii, preto je super na akné a problematickú pleť. Tiež pomáha regulovať tvorbu mazu, takže, ak máte mastnú pleť, alebo niektoré extra mastné zóny na tvári, tak stojí za vyskúšanie. Vďaka tomu, že je protizápalový, tak dokáže pomôcť aj so stavmi ako ekzém, rosacea a iné podráždenia kože. Zinok je tiež antioxidant, takže pomáha bojovať proti voľným radikálom a tým pleť chráni.



Okrem zinku mastička obsahuje ešte niekoľko olejov, konkrétne kokosový, hroznový, olivový a konopný, takže je naozaj zvláčňujúca. Tiež obsahuje bambucké a kakaové maslo, ďalšie zvláčňujúce ingrediencie a ešte obsahuje včelí a mandľový vosk. A nakoniec aj čajovníkový olej a levandulový olej, vďaka týmto zložkám mastička celkom vonia, najviac asi po tej levanduli, čo nie je úplne ideálne, ak máte veľmi citlivú pleť, lebo tieto voňavé zložku ju môžu podráždiť. Inak je to 100% prírodný produkt a 66% ingrediencií je bio.



Ja som zinkovú mastičku používala hlavne na vyrážky a ako som už písala na začiatku niekedy zabrala a niekedy naopak nie. Myslím, že to veľmi záleží od typu výražky. Na také tie klasické, teda upchatý a zapálený pór funguje celkom dobre. Ale také tie cystické potvory, ktoré nie a nie vyliezť, skôr zhoršuje, bude to podľa mňa aj celkovým zložením mastičky, pretože kokosový olej napríklad nie je veľmi ideálny pre pleť v niektorých prípadoch. Je totiž komedogénny a dokáže veľmi efektívne póry upchať. Naozaj je to podľa mňa veľmi individuálne, či bude u vás fungovať, alebo nie, zistíte len tak, že ju vyskúšate.



Táto Zinková mastička je však tiež skvelá na zapareniny, ranky, extrémne vysušenú, alebo podráždenú pleť, nielen na tvári. Mne celkom pomohla na popáleninu na prste. Dulcia na stránke píše, že je super aj na opary, to odskúšané nemám, lebo nemávam opary a tiež po holení, napríklad v oblasti bikín, kde sa to zvykne zapáliť. To popravde tiež nemám odskúšané, lebo ma to nenapadlo, ale viem si predstaviť, že to funguje, keďže zabraňuje množeniu baktérii a tlmí zápal, takže, ak mávate takýto problém stojí za vyskúšanie.

Použitie je najlepšie na noc, stačí naniesť malé množstvo na postihnuté miesto. Dá sa použiť aj na deň, ale je dosť mastná a tiež tá bielo fialkovo modrá farba úplne nezmizne, takže je na pleti vidno. Ja som si zvykla na vyrážky na noc naniesť takú celkom hrubšiu vrstvu nie veľa, ale ešte ráno bolo vidieť, kam som ju naniesla.

Konzistenciou je to taký naozaj hustý a mastný krém, proste mastička a aj keď ju votriete a vmasírujete ostane vám trochu mastný film. Zinková mastička je vhodná pre všetky typy pleti s výnimkou pleti citlivej na niektoré prírodné zložky, ako napríklad vyššie spomínaná levandula.

Obal je celkom fajn téglik a to množstvo je dosť veľké, 30 g, podľa mňa takmer až nespotrebovateľné, ak ju plánujete len občas použiť na vyrážky. Ja som svoju kúpila niekedy na prelome rokov 2017 a 2018, spotrebovať ju bolo treba do decembra 2018 a nepodarilo sa mi minúť ani štvrtinu. Neviem ako často a veľa by som ju musela používať, aby som ju minula celú. Tým, že je to prírodná kozmetika, tak ju určite nechcem používať po dátume spotreby, lebo veľa konzervantov v nej nie je a nechcem riskovať nejakú reakciu.

Zinková mastička je fajn, ale pravda je taká, že ak vám ide len o zinok, kúpite takéto masti lacnejšie v lekárni, toto je však prírodná varianta. To zloženie nebude vyhovovať úplne každému, hlavne kvôli tomu kokosovému oleju a levanduli. Ja sa k nej možno ešte v budúcnosti vrátim, lebo na niečo mi fungovala, ale momentálne mám doma účinnejšie zbrane na vyrážky ako napríklad Merumaya Concentrated Spot Treatment . Zinkovú mastičku kúpite priamo na dulcia.sk alebo aj v dm.




#plet #Dulcia #prirodna-kozmetika #akne

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com