Kosås Tinted Face Oil

20.12.2018 08:00


Meliem o Kosås už od septembra a tu je konečne prvá recenzia a to konkrétne na Tinted Face Oil, čo je make-up, alebo možno by som ho skôr opísala ako BB krém vo forme oleja, ale s oveľa vyšším krytím ako má bežne BB krém, alebo sa tu možno úplne zbytočne snažím, lebo Kosås má dokonalý opis, make-up spojený so starostlivosťou o pleť, čo je absolútne výstižné.



Kosås Tinted Face Oil je totiž olej ako napovedá názov, ale s pigmentmi, takže je to aj make-up. Je dokonalej ľahučkej konzistencie séra, super tekutý, ale nesmierne príjemný na pleti, rozjasňujúci, robí pleť krajšiu, ale neskrýva a nezakrýva ju ako klasický make-up a to najdôležitejšie je super hydratačný a výživný, pretože je plný úžasných pleti prospešných olejov.



Obsahuje tri druhy minerálnych pigmetov a šesť druhov olejov. Konkrétne avokádový, ktorý je super hydratačný, mokraďkový olej, ktorý uzamyká vlhkosť v pleti a vypĺňa ju, malinový olej, ktorý pleť hojí a tonizuje, jojobový olej, ktorý ju upokojuje a dostáva do rovnováhy, olej zo semienok zeléno čaju, bojuje proti znečisteniu z prostredia a voľným radikálom a na koniec šípkový olej, ktorý pleť rozjasňuje. Skoro akokeby ste čítali recenziu na sérum a nie make-up, však? Preto je tento make-up taký skvelý, pretože robí pleť krajšou a zároveň sa o ňu super stará.




Na výber je 10 odtieňov a na Kosås stránke sú skvele popísané, takže naozaj nie je problém si vybrať. Ja mám samozrejme ten najsvetlejší 01. Ak sa vám zdá 10 málo, alebo sa bojíte výberu cez internet, tak pri Kosås sa báť nemusíte. Týchto 10 odtieňov bolo namixovaných tak, aby pokrylo až 30 rôznych odtieňov pleti. Plus je ten pigment adaptívny a neprekrýva úplne vašu pleť, keďže krytie je len stredné, takže sa prispôsobí vášmu prirodzenému odtieňu. Ak sa neviete rozhodnúť medzi dvoma odtieňmi, Kosås odporúča vybrať si ten tmavší, ja som to však spravila opačne a vybrala si ten bledší, ale ja mám celkom špecifický odtieň pleti, konkrétne biela ako krieda. Inak perfektné swatches, nielen ich make-upu nájdete na ich Instagrame.




Kosås Tinted Face Oil je v malej šikovnej flaštičke so zatáčacím vrchnákom, takže sa nemusíte báť, že sa vám vyleje. Dôležité je pred každým použitím ho dobre pretrepať, aby sa dobre spojil pigment s olejmi. A teraz to úplne najdôležitejšie, samotné používanie, teda vlastne nanášanie, lebo to je to, čo ma dostalo úplne najviac. S týmto make-upom je to tak neskutočne ľahké, žiadne zložité rozotieranie, blendovanie, hubky, štetce a komplikované nanášanie, aby to vyzeralo dobre. Stačí vám pár kvapiek na prsty a roztrieť akokeby ste si nanášali sérum alebo krém. Pár sekúnd a je hotovo a výsledok je dokonalý, krásne zjednotená, rozžiarená, nedekonalosti zakryté, proste perfektná pleť. Najviac túto vlastnosť oceníte, keď nemáte čas, ale tiež to veľmi ocenia ľudia, ktorých nebaví sa patlať s make-upom, lebo je to rýchle a na pocit je to, akokeby ste si nanášali starostlivosť. Ak ho chcete vidieť v akcii, pozrite si video nižšie. Fotky nižšie detailné porovnanie bez - prvá fotka a s - druhá fotka.



Krytie je stredné, ale viete pridať alebo ubrať podľa potreby, mne v zásade stačí to stredné krytie a keď treba, tak použijem trochu korektoru. Čo sa týka korektoru, tak vzhľadom na to, že je to olej, nie s každým funguje najlepšie, ale hlavne nie s ťažkými krémovými matnými korektormi, skôr hľadajte ľahké, tekuté. Mne funguje fajn s Trinny Just a Touch a RMS 'Un' Cover-up Concealer. Čo ma na tomto make-upe fascinuje najviac a je to jeden s dôvodov, prečo som si ho tak veľmi obľúbila, je, ako perfektne kryje moje kruhy pod očami, ale zároveň je super hydratačný pre očné okolie, vôbec ho necítim a hlavne sa neusádza vo vráskach a vyzerá stále super. Všeobecne má skvelú výdrž a ak sa aj trochu pokazí, presunie alebo niečo podobné, stačí len trochu prejsť prstami a je ako nový, krytie a množstvo pigmentu je stále rovnaké, to som si pri žiadnom inom make-upe nevšimla a podľa mňa je to úplne geniálne. Ale nemá tendeciu sa kaziť alebo presúvať po tvári, teda aspoň u mňa nie. Fotky nižšie, prvá trochu rozotretý a druhá dokonale rozotretý, takže ho vlastne nevidno, lebo perfektne splynie s pleťou.




A teraz veľmi častá otázka, ja mám suchú pleť a preto mi maximálne vyhovuje, tým pádom nemám Tinted Face Oil odskúšaný na inom type pleti, ale Kosås tvrdí, že je vhodný pre všetky typy pleti, vrátane mastnej a viete, že aj keď máte mastnú alebo zmiešanú pleť potrebujete hydratáciu a dobrú vrstvu ochrany tej hydratácie, teda krém alebo olej. A tento olej je super ľahučký, takže sa naozaj nemusíte báť mastného efektu. Navyše, čo som čítala recenzie, aj čo ste mi písali vy, ktorí ste ho vyskúšali, tak naozaj vyhovuje aj mastnej pleti, To samozrejme neznamená, že vám bude vyhovovať, každému vyhovuje niečo iné, ale teda je určený aj na mastnú aj na problematickú a aknóznu pleť, ktorej môže celkom pomôcť sa upokojiť, keďže v ňom sú samé prospešné oleje. Navyše, ak máte mastnú pleť, alebo teda mastnejšiu, tak vám Tinted Face Oil dokáže nahradiť krém, takže o jeden produkt a vrstvu menej.

Prečo sa ho podľa mňa určite oplatí vyskúšať? Pretože Tinted Face Oil robí s pleťou robí priam zázraky, minimaluzuje póry, vyrovnáva tón pleti, skrýva nedokonalosti, rozjasňuje, je super hydratačný a naozaj ho na pleti necitíte, plus je to vlastne ďalšia starostlivosť, proste dokonalé win-win. Napriek tomu, že je to olej, tak finiš by som opísala ako zamatový, nie je matný, ale nie je ani super lesklý, okrem prvých momentov, kedy mu chvíľku trvá, kým sa vpije. Ak ho prepúdrujete, tak bude ešte zamatovejší, mne sa skvele osvedčil v kombinácii s Hourglass Diffused Light púdrom alebo dvojicou púdrov od bareMinerals. Takéto kombinácie vytvárajú úplne rozprávkovú pleť, ktorá sa cíti dokonale v pohode, hydratovaná a vyživená. Na fotke nižšie nemám na tvári nič, len Kosås Tinted Face Oil.



Vlastne má jedno maličké mínus, ale to sa vám stane aj s inými make-upmi, že si občas nesadne s hydratačným krémom, alebo inou starostlivoťou, ktorú pod neho nanesiete a žmolkuje. Neprišla som úplne na ten kľúč, že s čím áno a s čím nie. Niekto mi v komentároch písal, že prírodný make-up lepšie funguje s prírodnou kozmetikou, ale to sa mi nepotvrdilo, s niektorými prírodnými krémami super žmolkoval a s inými naopak nie. Ale takisto aj s niektorými normálny krémami žmolkoval a s inými nie, budete si proste musieť nájsť svoju kombináciu a odskúšať to, neviem vám povedať, čo áno a čo nie, ale za tú trochu námahy to stojí. Mne najlepšie fungoval s krémom od Dulcia Marulový olej a Komplex Ceramidov a s Merumaya Youth Preservation Moisturizer a ten má dokonca aj SPF, takže úplne dokonalá dvojica, lebo Kosås Tinted Face Oil nemá ochranný faktor. Inak, čo sa týka kombinovania s SPF, zase si bude musieť nájsť, čo funguje a čo nie, mne sa okrem Merumaya osvedčil ešte Dayshade od Beyer&sSöhne, lebo je to tiež olejček.

Ja Kosås Tinted Face Oil absolútne milujem, podľa mňa je to dokonalý make-up a dostal sa u mňa do top 3, čo sa týka make-upov a tiež je to jeden z mojich najväčších objavov tohto roka. Za posledné 3 mesiace je to u mňa najviac používaný make-up a toto určite nie je posledná fľaška, pre mňa absolútne dokonalý produkt a podľa mňa aj make-up budúcnosti. A vlastne som nenapísala celkom dôležité info, toto je prírodná kozmetika, 100% cruelty free, bez silikónov, parfumácie a je vegánska a ešte tam majú zopár vecí, nájdete to u nich na stránke. No a nakoniec, kde ho kúpite, lebo toto sa ma pýtate stále, aj keď to už na blogu je, Kosås Tinted Face Oil nájdete v týchto obchodoch cultbeuaty.co.uk, naturisimo.com, niche-beauty.com a greenbeautybites.com.






#make-up #makeup #Kosas #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com