Dulcia Hydratačný Krém Marulový Olej a Komplex Ceramidov

24.01.2019 08:00


Ja a tento krém od Dulcie sme si na prvýkrát vôbec neporozumeli, až keď som sa k nemu vrátila druhýkrát, tak sme našli spoločnú reč. Hydratačný Krém Marulový Olej a Komplex Ceramidov som si kúpila asi pred rokom, ako prvý produkt od Dulcie ešte aj so zinkovou mastičkou. Keď tak spatne nad tým rozmýšľam, vôbec netuším, prečo som si vybrala práve tento krém od nich, bolo pre mňa celkom ťažké sa zorientovať v tom množstve rôznych krémov, ktoré majú a asi ma nakoniec zlákali tie ceramidy, marulový olej a konzistencia, pretože som si ho kupovala v obchode, kde sa dal vyskúšať.



Ale teda, ako som už napísala na prvýkrát mi vôbec nevyhovoval, pretože napriek tomu, že pôsobí ľahko, je relatívne mastný a tak nejak sa vôbec nevpije do pleti, len viac menej leží na povrchu, teda aspoň tak na mňa pôsobil na začiatku. Potom som v septembri postupne skúšala všetky hydratačné krémy, čo som našla doma, lebo som hľadala taký, ktorý bude dobre fungovať s Kosås Tited Face Oil a tento od Dulcie zafungoval skvele a popri tom som aj pochopila ako ho treba používať.



Ja som totiž zvykla použiť celú pumpičku, čo bolo priveľa. Tohto krému totiž stačí tak pol pumpičky aj menej, keďže je celkom výživný a mastnejší, vďaka tomu je inak ideálny na zimu. Stále síce trochu ostane na povrchu, hlavne, ak ho porovnám so svojím obľúbeným Hydrate od Pestle&Mortar, ale ako ochrana a primer pod make-up je to fajn, to, čo má urobiť urobí, pleť chráni a zvláčnuje.



Dulcia je slovenská príordná kozmetika a tomu zodpovedá aj zloženie tohto krému, 73,5% ingrediencií je bio a kľúčové ingrediencie sú nasledovné:

Ružová voda, tú všetci poznáme a je fajn. V tomto kréme nahrádza normálnu vodu, čo je super, pretože je vďaka tomu o kúsok lepší a viac hydratačný.

Marulový olej, ktorý pomáha udržať hydratáciu v pleti a obsahuje množstvo omega-6 a omega-7 mastný kyselín, ale tiež aj vitamín C a antioxidanty.

Jojobový olej, ktorý má protizápalové účinky, regeneruje pleť a chráni ju pred stratou hydratácie.

Ceramidy, čo sú lipidy, ktoré sa prirodzene vyskytujú v pleti. Pleť chránia pred voľnými radikálmi, mikroorganizmami, zlepšujú kožnú bariéru a pleti pomáhajú udržať vlhkosť.

Vitamín E je silný antioxidant, ktorý pleť chráni a posilňuje ju.



Konzistenciou je teda celkom ľahký, ale olejovitý, čo vôbec nie je prekvapivé vzhľadom na zloženie. Tento krém má veľmi peknú vôňu, je taká jemná, ľahká a čistá, taká čistá vôňa kozmetiky, v inak v ňom nie je žiadna parfumácia, ale je tam levaduľový a ylang-ylang olej, čo asi hlavne prispieva k tej vôni.

Obal je fajn, plastový a má vrchnák a vzduchotesnú pumpičku, aj keď teda dávkuje priveľa. Čo je super, že je teda nepriehľadný ten obal aj pumpička vzduchotesná, vďaka tomu je dlho čerstvý ten krém, ale zase vôbec nevidíte, kedy sa minie. Mňa to celkom prekvapilo, keď som dnes z neho už nič nevtlačila a nič sa nedalo vyškrabať ani, keď som rozobrala obal, pumpička dostane von naozaj takmer všetko, čo je super. Tento krém je vhodný pre všetky typy pleti. Skvele sa kombinuje s ďalšou starostlivosťou o pleť, nemala som problém so žiadnym sérom alebo olejom, čo som naniesla pod neho. Iba s niektorými ťažšími silikónovými make-upmi trochu žmolkuje, ale zase exceletne funguje s tým prírodným od Kosås. Používanie je inak klasické, naniesť trochu na celú tvár a krk ako poslednú vrstvu starostlivosti o pleť, či už ráno alebo večer.

Dulcia Hydratačný Krém Marulový Olej a Komplex Ceramidov je fajm krém, ak hľadáte niečo výživné, prírodné, slovenské a za rozumnú cenu. Kúpite ho napríklad priamo na dulcia stránkach, alebo aj v dm.



#plet #hydratacny-krem #Dulcia #hydratacia

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com