Eve Lom Cleanser a De Mamiel Atmosphériques Pure Calm Cleansing Dew

29.10.2019 08:00


Tieto dve miniatúrky mám z minuloročného adventného kalendára a keďže sú to pomerne drahé produkty, tak som si povedala, že spravím recenziu, aj keď som nemala plné balenie. Inak, ak by ste chceli tohtoročné tipy na adventné kalendáre, tak kuk sem.



Prvý je legendárny čistiaci balzam od Eve Lom, ktorý sa volá jednoducho Cleanser. Ja som naňho pozeral už roky, keďže milujem Emma Hardie čistiaci balzam a tento od Eve Lom je tiež veľmi oceňovaný, takže som sa veľmi potešila, keď som ho našla v jednom okienku. Ale, popravde, ma čakalo celkom sklamanie. Niežeby bol tento balzam úplne zlý, ale Emma Hardie u mňa nastavila latku asi sakramentsky vysoko.



Čo ma prekvapilo ako úplne prvé, bola nehomogénna konzistencia. Sú v nej proste také hrudky, čo vôbec nie je problém, lebo na pleti sa to aj tak rozpustí a čistiaci balzam od Pestle&Mortar ju má tiež takú podobnú, len som proste čakala, že bude rovnako hladký a hodvábny pri prvom dotyku ako Emma Hardie. No ale najväčšie sklamanie je pre mňa vôňa, ktorá je pre mňa takmer až nepríjemná a vadí mi. Je taká zvláštne sladká, citrusová a nejak bylinková zároveň. Mne proste vadí natoľko, až mi je používanie tohto balzamu nepríjemné.

Inak funguje fajn, make-up a špinu pekne rozpustí, dá sa pekne zotrieť uteráčikom a pleť zanechá vláčnu, čistú a hydratovanú. Okrem tej vône, má však pre mňa ešte jedno veľké mínus a to zloženie. Tento balzam je drahší ako spomínaný Emma Hardie Moringa Cleansing Balm alebo Pestle&Mortar Erase a má suverénne najhoršie zloženie. Je to hlavne minerálny olej, ktorý sám o sebe nie je zlý, viac o ňom nájdete v tomto videu, ale je nesmierne lacný a tým pádom mi tá cena vôbec nedáva zmysel a som rada, že som si nikdy nekúpila plné balenie. Okrem minerálneho oleja sa v Eve Lom Cleanser nachádza lanolín, čo je fajn zvláčňujúca látka, kakaové maslo, ktoré je tiež zvláčňujúce, kamilkový olej, olej z listov klinčeka, eukalyptový olej a chmeľový extrakt. Nie je tam žiadna parfumácia, takže tú vôňu vytvárajú hlavne tieto rastlinné výťažky.



Používanie je úplne klasické, naniesť veľkosť lieskového orieška, masírovať a potom zmyť pomocou uteráčika namočeného v teplej vode. Môžete ho používať na odlíčenie, aj druhé čistenie. Vhodný je pre všetky typy pleti, jedine citlivá môže mať problém s tými rastlinnými výťažkami. Je to funkčný čistiaci balzam, len z môjho pohľadu zbytočne predražený vzhľadom na zloženie a tak trochu nevoňavý. Ak by ste ho chceli vyskúšať, tak Eve Lom Cleanser kúpite napríklad na cultbeauty.co.uk, lookfantistic.com alebo niche-beauty.com.

Druhý čistiaci produkt, ktorý bol v tom kalendári, bol čistiaci olej De Mamiel, ktorý sa volá Atmosphériques Pure Calm Cleansing Dew, ešteže to nemusím vysloviť, na tom prvom slove by som si určite dolámala jazyk. Za De Mamiel stojí Annee de Mamiel, ktorá sa venuje čínskej medicíne a akupunktúre, takže tieto produkty sú založené hlavne na bylinkách a pozitívnej energii, čo je koncept, s ktorým sa ja osobne až tak nestotožňujem, ale teda tie produkty sú hlavne prírodné a plné rastlinných výťažkov, čo býva celkom fajn. Tomuto popisu však zodpovedá aj cena, ktorá je pomerne vysoká.



Atmosphériques Pure Calm Cleansing Dew je čistiaci olej, ktorý má pleť nielen čistiť a odličovať, ale aj jej pomáhať sa regenerovať a brániť, keďže je plný antioxidantov. Je to celkom ľahký, hodvábne jemný a pomerne tekutý olej jemne modrej farby, s ktorým sa fajn robí masáž. Krásne pleť čistí a zanecháva ju vláčnu. Vonia jemne sladko a zároveň jemne citrusovo.

To zloženie je v prípade tohto čistiace oleja úctyhodne dlhé a tým pádom ospravedlňuje aj tú cenu. Nebudem ho tu celé rozoberať, lebo je fakt dlhé, ale vypichnem tie najzaujímavejšie zložky. Ako úplne prvé je Blue Tansy, vďaka tomu je ten olej jemne modrý a jemne sladko vonia. Je to olej z marockého harmančeka, ktorý dokáže pleť úžasne upokojiť a regenerovať. Základ je ricínový olej, potom je tam ryžový olej, kaméliový olej, šípkový olej, malinový olej, opunciový olej, … a takto by som mohla pokračovať minimálne ďalších 5 riadkov. Proste zmes vzácnych a výživných olej pre pleť, až je človeku ľúto, to používať len na umývanie.



Používa sa inak veľmi jednoducho, naniesť jednu až dve pumpičky na pleť, vmasírovať a potom zmyť pomocou vody, alebo zotrieť uteráčikom namočeným v teplej vode. V popise síce majú niečo také, že najprv sa máte paťkrát nadýchnuť s dlaňami priloženými k tvári a tak, istým spôsobom aromaterapia, ale vplyv na vyčistenie pleti to nemá. Vhodný je pre všetky typy pleti, keďže je však plný rastlinných a esenciálnych olejov, dávajte si pozor pokiaľ mávate reakcie, hlavne teda na esenciálne oleje.

Celkovo mi veľmi pripomína Botaniku od slovenskej značky Mylo, ktorá stojí zlomok, tie kľúčové ingrediencie sú rovnaké, ibaže Botanika má trochu jednoduchšie zloženie, možno je trochu hustejšia a mastnejšia, ale popravde v zaslepenom teste by som skoro nepoznala rozdiel, efekt je rovnaký. Je to veľmi fajn čiastici olej, ibaže existuje veľmi podobná alternatíva, v podobe vyššie spomínanje Botaniky, ktorá je oveľa lacnejšie. Ak by ste De Mamiel Atmosphériques Pure Calm Cleansing Dew chceli vyskúšať, tak ho kúpite napríklad na cultbeauty.co.uk, alebo niche-beauty.com.




#plet #cistenie-pleti #cistiaci-balzam #cistiaci-olej #odlicovaci-olej #Eve-Lom #De-Mamiel

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com