Kosås Color + Light paletky

07.02.2019 08:00


Posledné z produktov od Kosås, ktoré som zatiaľ vyskúšala, viac ich ani nemajú, ale chystajú v najbližšej dobe nejaké novinky, takže sa veľmi teším. S týmito paletkami to bolo celkom ťažké, pôvodne som totiž nemala v pláne kúpiť dve, prišlo mi to ako celkom blbosť, dve ružové paletky, len jedna krémová a druhá púdrová. Ale čím viac som googlila swatches a porovnávala, tým viac mi z toho vychádzalo, že potrebujem obidve, pretože aj keď pôsobia veľmi podobne sú úplne iné.



Takže po dvoch týždňoch tuhého premýšlania a googlenia som skončila s obidvoma a vôbec to neľutujem, lebo sú naozaj iné. Mám teda púdrovú, ktorá sa volá Longitude Zero a krémovú, ktorá sa volá 8th Muse, obidve paletky sú studené odtiene, to sa týka hlavne tých líceniek a obidve sú teda ružové.

8th Muse


Hlavný rozdiel je samozrejme v konzistencii, krémová je hodne krémová a olejovitá, aj vďaka ingredienciám, ale na pleti vyzerá úžasne sviežo a šťavnato, krásne sa rozpije a nesmierne ľahko a rýchlo sa s touto konzistenciou pracuje. Lícenka je trošku iná, menej lesklá, ale stále lesklá, čo skvele vyzerá na lícach a trochu menej olejovitá, ale možno je to len môj pocit. Ale teda v lícenke nie sú žiadne trblietky, je to len krásna farba. Rozjasňovač je super lesklý, ale nie je to len trblietkami, ktoré sú super jemné a takmer ich nevidíte voľným okom, je to aj tým, že je to taký ten skoro až mokrý rozjasňovač, takže si myslím, že je v ňom trochu viac tých olejov.

Longitude Zero


Zloženie je podľa mňa úplne rozprávkové, napriek tomu, že sa jedná o make-up. Krémová lícenka aj rozjasňovač obsahujú olej z hroznových jadierok, ktorý je protizápalový a super hydratačný, šípkový olej, ktorý je rozjasňujúci, marhuľový olej, ktorý pleť upokojuje, marulový olej, ktorý obsahuje vitamín C a pleť rozjasňuje a nakoniec výťažok z ryžových otrúb, ktorý hĺbkovo hydratuje. Naozaj napriek tomu, že toto je make-up, tak mám pocit, že sa úžasne stará o moju pleť a hydratuje ju, aj keď to teda nie je celá tvár, ale aspoň niečo.




Čo sa týka konzistencie tej púdrovej verzie, tak je to púder teda, ktorý je vo výsledku taký zamatový, nie úplne matný. Lícenka má len taký veľmi jemný lesk, nie je úplne matná, ale hodne matná. Rozjasňovač je samozrejme lesklý, ale nie je taký super lesklý ako ten krémový, tiež je to v prípade tej púdrovej verzie taký zamatový lesk, žiadna diskoguľa. Čo je však zvláštne na týchto púdroch je, že sú taká vláčne, neviem to úplne popísať súvisí to so zložením, ale napriek tomu, že sú skôr matné a zamatové, tak sú hydratačné a nie suché a kriedovité a veľmi príjemne na dotyk. Kvôli tomu sa však aj správajú trochu inak ako štandardné púdrové produkty, inak sa rozotierajú a intenzita pigmentu je tiež trochu iná.

Púdrový rozjasňovač Longitude Zero, nanesaný len na pravú stranu, vidno, že je trocha béžový



Súvisí to teda so zložením, ktoré je aj v prípade týchto púdrových paletiek nadupané super prospešnými a výživnými ingredienciami. Obsahujú tiež výťažok z ryžových (haha, tu sa mi pôvodne podaril preklep a napísala som ryťových, hmm) otrúb, ktorý hĺbkovo hydratuje, potom rozmarínový extrakt, ktorý podporuje prekrvenie a tým pleti dodáva jas. Ďalej moringový olej, ktorý obsahuje veľa vitamínu C, takže pleť krásne rozjasňuje a nakoniec jojobový olej, ktorý pleť upokojuje a zvláčňuje. Zase skvelé zloženie, ktoré sa o moju pleť skvele stará a pre istotu to tu napíšem, aj keď sú v tom oleje, tak je to stále matné a púdrové, znamená to však, že to vašu pleť zbytočne nevysušuje.

Púdrová lícenka Longitude Zero



A teraz k tým odtieňom, čo sa týka highlightrov sú v zásade rovnaké, je to taká vyvážená zmes striebornej, béžovej a zlatej, majú taký pekný prirodzený lesk, ako som písala žiadna diskoguľa. Ale, v prípade toho krémového je lesk výraznejší, lebo sa pridá tá krémová konzistencia, takže je to viac lesklé. Odtieň v obidvoch paletkách vyzerá takmer totožný a asi aj je, len ho trochu mení tá konzistencia. Pri tej krémovej verzii mi sedí dokonale a príde mi menej béžový, ale pri tej púdrovej je viac béžový a na mojej super bielej pleti je trochu vidno iný odtieň (fotky vyššie), pre väčšinu to nebude problém, ani u mňa to nie je veľmi výrazné a v lete sa to stratí úplne, ale takto v zime to trochu vidno a trochu to akokeby ztmaví lícenku. Obidva tie rozjasňovače sú veľmi pekné, viac sa mi páči ten krémový, ale úplne neprekonali Hourglass, aj keď sú veľmi blízko a veľmi sa mi páči tá výživná konzistencia.

Kompletné líčenie s Longitude Zero



Odtiene líceniek sú však podľa mňa úplne nadpozemské, napísala som to už pri Kosås rúžoch a platí to aj pri lícenkách a rozjasňovačoch, nikto nevie namiešať farby tak ako Sheena, zakladateľka Kosås, s ničím takým som sa doteraz nestretla. Tie farby sú proste dokonalé a sedia širokému spektru odtieňov pleti, lebo sú namiešané tak, aby vystupovali rôzne odtiene podľa toho, aký máte tón a podtón pleti. Tieto dva ružové sú teda studené, ale ja začínam byť aj celkom zvedavá, ako by na mne vyzerali tie teplé.

Lícenka 8th Muse



Ale teda 8th Muse, čo je tá krémová, je absolútne dokonalá tlmená malinová ružová, studená s jemný nádychom do fialova, nie barbinovská ani prehnaná a ani príliš fialová. Spraví dokonale svieže líčka a ešte to zvýrazní tá krémová konzistencia. Longitude Zero, tá púdrová, je zase viac staroružová, trochu šmrcnutá do zlata a do broskyňovej, ale takej tej správnej broskyňovej pre studené typy. Naozaj geniálna farba, nesmierne prirodzená. Ružové lícenky majú často problém, že sú príliš ružové, ale toto je proste nesmierne dobre namiešaná ružová. Celkom mi inak pripomína Celestian Powder od Kevyn Aucoin, ale bez toho lesku.

ROzjasňovač z paletky 8th Muse


Čo sa týka nanášania pri tej krémovej verzii je to super jednoduché a super rýchle, naberiete trochu na prst a rozotriete zľahka, alebo vklepete a hotovo. Skvele to funguje na ich Tinted Face Oil, ale dobre sa nanáša, aj keď si prepúdrujete tvár, len je to potom menej lesklé, tiež mi dobre funguvali so všetkými ďalšími make-upmi, čo som vyskúšala. Na púdrovú verziu samozrejme potrebujete štetec, ja najčastejšie používam na rozjasňovač Wyan Goss 02 a na lícenku posledný holiday brush od Wyne Goss, ale ide to dobre aj so syntetickými. Púdrová verzia sa dobre naberá a stačí trochu, pretože pigment je celkom sýty. Zaujímavé je, že často začne po chvíli pôsobiť príliš sýto, asi keď sa rozpustia tie oleje, ale potom sa to zase vráti. Najviac sa mi osvedčilo nanášať tieto púdrové na prepúdrovanú tvár, najčastejšie používam Hourglass Diffused Light, alebo tieto púdre od bareMinerals.

Kompletné líčenie s 8th Muse


Výdrž tých púdrových je neuveriteľná, vydržia úplne celý deň, niečo, čo by ste od prírodného make-up veľmi nečakali, ale naozaj je to porovnateľné s klasickými značkami. Pri krémovej verzii trochu zlezie lícenka, rozjasňovač drží super, ale to je dané aj to konzistenciou. Dlhšie mi tie krémové vydržia, keď ich nanesiem na prepúdrovanú pleť, ale potom sa trochu stratí ten svieži lesklý efekt. Tie krémové je však super jednoduché si naniesť znova, alebo opraviť, ak sa pokazia, takže mi to vôbec nevadí.

8th Muse aj na perách



Ja veľmi rada tieto paletky používam aj ako očné tiene, hlavne tie rozjasňovače, či už na celé viečko, na to je skvelý ten púdrový, taký rozjasňujúci nude odtieň pre mňa, alebo do vnútorného kútika oka pre úžasne rozjasnený a iskrivý pohľad. Ten krémový rozjasňovač je super na celé viečko, keď chcete taký ten super lesklý mokrý vzhľad, ale nelepí ako lesky na pery, ktoré sa na to občas používajú, práve naopak, je veľmi príjemný. Samozrejme, že časom sa zgrcne, ako všetky takéto veci na viečku, urobí čiarky, ale stačí trochu prejsť prstom a je to opravené. Krémová lícenka sa dá použiť aj ako rúž, nie je to najlepší rúž, hlavne, ak to porovnám s ich rúžmi, ale je to celkom pekná farba. A celkom zaujímavo vyzerá na perách aj trochu krémového rozjasňovača.

A ktorú verziu si vybrať? Úprimne, ak máte radi obidve konzistencie, tak obidve, lebo je tam rozdiel, ak však dávate prednosť len jednej konzistencii, tak máte rozhodnuté. Krémové duo je pre vás skvelá voľba, ak dávate prednosť sviežemu a rýchlemu líčeniu prstami, ktoré ľahko cez deň obnovíte, aj keď teda nemá takú výdrž. Púdrová verzia je samozrejme náročnejšia na nanášanie, potrebujete štetec, ale určite sa bude páčiť viac ľuďom s mastnou pleťou, aj keď to teda nie je úplne matný finiš, už vôbec nie v prípade rozjasňovača, že áno, ale sú zmatňujúce a finiš je taký zamatový, plus oveľa dlhšie vydrží oproti krémovej verzii. Celkovo vám dlhšie vydrží asi púdrová, lebo ich používam viac menej rovnako a do krémovej už som od septembra vydlabala jamku. Inak, keďže je to prírodná kozmetika po otvorení ich treba spotrebovať do 12 mesiacov.

Skvelé na Kosås sú aj obaly, minimalistické, elegantné a praktické. Tieto paletky sú tak akurát veľké, celkom v pohode sa dajú aj prenášať, plus majú aj celkom dobré zrkadlo, ak si cez deň potrebujete niečo opraviť, hlavne pri tej krémovej verzii. Bonus tejto značky je, že je to prírodná kozmetika a navyše všetky ich produkty sú bez gluténu, vajec, akýchkoľvek orechov, sóje, to pre všetkých alergikov a sú cruelty-free, majú na to aj certifikát. Ale tiež sú bez minerálneho oleja, parfumácie a ďalších nepopulárnych ingrediencií.

Kosås má celkovo takýchto paletiek 6, 3 krémové a 3 púdrové, po dve sú teda tieto studené ružové, ďalšie 2 sú teplé broskyňové odtiene a zvyšné dve sú bronzre, rozjasňovače by mali byť vo všetkých paletkách rovnaké. Kebyže chcete pomôcť s výberom odtieňov a s párovaním aj s rúžmi, tak majú skvelú pomôcku tu. Momentálne ešte majú limitku Helios, ktorá tiež vyzerá skvele a má trochu iný rozjasňovač, do ružova, ale zatiaľ sa neobjavila v Európe v žiadnom obchode, jedine žeby ste chceli objednávať priamo od nich, čo je z USA. Určite sa však chystám si kúpiť na leto krémový bronzer, lebo Kosås krémová konzistencia je úplne úžasná a myslím, že takéto duo hodne v lete využijem.

Ja tieto paletky naozaj milujem, tak ako všetko od Kosås. Najviac siaham asi po tej krémovej na rýchle bežné denné líčenie, lebo vyčarí super šťavnatý look pár ťahmi prstom. Keď chcem však niečo sofistikovenjšie, tak sa veľmi rada pohrám s tou púdrovou, pretože tá ružová lícenka, čo je v nej je neuveriteľná, dokonale namiešaná farba. Určite odporúčam vyskúšať aspoň jednu z týchto Kosås paletiek, ak by ste si mali vybrať, tak si vyberte konzistenciu, ktorú máte radšej a častejšie používate, ale úžasné sú obidve

Kosås produkty kúpite v týchto obchodoch: cultbeauty.co.uk, niche-beauty.com, naturisimo.com a greenbeautybites.com, ale tam nemajú tieto paletky.



#make-up #Kosas #licenka #rozjasnovac #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com