L 'Oréal Paris Revitalift Laser X3 Anti-aging Glycol Peel Pads

29.01.2019 08:00


L'Oréal prišiel s týmito tampónmi už niekedy v lete a ja som sa nechala zlákať, aj keď mi väčšinou ich produkty nevyhovujú, takže som ich prestala skúšať. Zvyčajne mi vadí prehnaná a zbytočná parfumácia v L'Oréal produktoch, tak som bola zvedavá, či a akú capli aj sem. A tiež ma lákali aj preto, že produktov s kyselinou glykolovou v drogérii veľa nie je, aj keď si vôbec nie som istá, či ich nájdete na Slovensku v dm, ale na konci článku sú linky na obchody, kde ich majú a v rakúskej dm by ich mali mať.



L'Oréal Paris Revitalift Laser X3 Anti-aging Glycol Peel Pads sú teda napustené tampóny s kyselinou glykolovou, ktoré majú pleť zbaviť odumretých buniek, rozjasniť ju, zjednotiť tón, vyhladiť ju a celkovo zlepšiť textúru pleti, kyselina glykolová pomáha aj zjemiť jemné vrásky a linky. Tieto sú teda predpripravené, napustené všetkým potrebným, takže používanie je naozaj jednoduché.



Stačí, že jeden vytiahnete a pretriete si ním tvár, vyhnúť sa musíte len okoliu očí a pier a hotovo, pokračujete ďalej vo vašej starostlivosti o pleť, ako ďalšie môžete naniesč čokoľvek, čo vám vyhovuje, sérum, olej, krém, je to len na vás, je len pár ingrediencií, ktoré sa nemajú úplne radi s kyseliny, nájdete ich v tomto videu. Častá otázka je, či sa to neoplachuje, nie neoplachuje, kyselina sa nechá pôsobiť cez noc. To je celkom dôležité, tieto tampóny sú určené na noc, teoreticky ich môžete používať aj cez deň, ale je tam pomerne silná kyselina glykolová, takže naozaj lepšie len na noc. Čo však treba definitívne dodržiavať je použitie len raz za deň. To v každom prípade, pretože s exfoliáciou sa to neoplatí preháňať, lebo sa zošúpete ako jašterica a aj to bude váš najmenší problém.



Tampóny sú v plastovom, dobre uzatvárateľnom tégliku, takže vám nevyschnú rýchlo, ale aj tak je na obale napísané, že ich spotrebovať do troch mesiacov, takže s nimi veľmi neotálajte. Samotné tampóny nie sú veľmi mokré, skôr by som ich opísala len ako veľmi jemne vhlké. Sú celkom hrubé oproti iným podobným tampónom, ktoré som vyskúšala a majú dve strany. Jedna je drsnejšia, so štvorčekovým vzorom, tá je určená na intenzívnejšiu exfoliáciu a druhá je hladká, na jemnejšiu exfoliáciu. Stačí vám použiť len jednu stranu, ale keď chcete z tampónu vymačknúť všetko, lebo ho chcete použiť napríklad aj na krk, tak pokojne obe strany.



Na čo som bola ja osobne zvedavá najviac bola tá parfumácia a L 'Oréal aj v tomto produkte nesklamal a použil celkom silnú vôňu, takže aj tieto tampóny sú, ako všetky ich produkty, voňavé. Podľa mňa je to v prípade takéhoto produktu úplne zbytočné, kyselina už sama osobe môže podráždiť pleť, obzvlášť takto silná, načo ju ešte dráždiť parfumáciou, ale to je L'Oréal, nič sa nedá robiť, berte, alebo nechajte tak. Znamená to však, že ak máte citlivú pleť, tieto tampóny by som asi neskúšala. Tiež to ale znamená, že pekne voňajú a teda prekrývajú ten kyselinový puch, pretože kyseliny trochu smrdia, ale nie je to nič hrozné, preto si myslím, že je zbytočné do takýchto produktov pchať tú parfumáciu.



Čo sa týka samotného zloženia, kľúčová ingrediencia je tada kyselina glykolová v pomerne vysokej koncetrácii 9,6 %, čo je naozaj dosť, napriek tomu som s tým nemala žiadny problém a výsledok bol fajn. Problémom myslím žiadne podráždenie, alebo šúpanie. Bežne totiž v takýchto produktoch býva kyseliny glykolovej len niečo okolo 5%, takže tieto tampóny sú naozaj silné a ak ste nikdy kyseliny nepoužívali, po týchto by som určite nesiahla ako prvých. V takom prípade je lepšie niečo jemnejšie, ako kyselina mliečna napríklad, na blogu nájdete množstvo tipov. No a potom je tam ešte voda, ale je tam aj alkohol, takže zase nič pre citlivú pleť, ale tiež sú tam aj hydratačné a upokojujúce látky ako glycerín a panthenol. Celkovo sú tieto tampóny v zásade pre všetky typy pleti, okrem citlivej, ale ideálne sú pre zrelšiu pleť, ktorá je zvyknutá na kyseliny.

Výsledok s L'Oréal Paris Revitalift Laser X3 Anti-aging Glycol Peel Pads bol fajn, tak ako vždy u mňa s kyselinou glykolovou, pekná hladká a rozjasnená pleť, samozrejme tohto sa dočkáte až po dlhšom používaní, nie po jednej aplikácii. Jediné, čo mi vadí je tá parfumácia a občas, keď som mala pleť trochu suchšiu ako obyčajne, tak ma štípala, čo môže byť samozrejme aj tým, že je tam silná kyselina, ale určite k tomu prispieva aj tá parfumácia a alkohol v zložení. A veľmi dôležitá vec nakoniec, určite nezabúdajte na ochranu pred slnkom, aj v tomto počasí, obzvlášť, ak sa chystáte na hory, pretože pri používaní kyselín sa ľahko tvoria pigmentové škvrny a extra to platí pre kyselinu glykolovú.

Ak vám nevadí parfumácia a chcete relatívne silnú kyselinu glykolovú tak L'Oréal Paris Revitalift Laser X3 Anti-aging Glycol Peel Pads sú fajn, cenovo, aj čo sa týka balenia, nie sú najvýhodnejšie, ale v našich končinách asi najdostupnejšie. Alternatíva sú NIP+FAB Glycolic Fix Pads, ktorých je dvakrát toľko a tiež ich mávali v dm, ale neviem, či ich tam stále majú. A úplne najlepšie sú First Aid Beauty Facial Radiance Pads, majú rôzne balenia - 28 ks a 60 ks, skvelú cenu a sú vhodné aj pre citlivú pleť. L'Oréal Paris Revitalift Laser X3 Anti-aging Glycol Peel Pads kúpite napríklad na feelunique.com.







#plet #Loreal #aha #exfoliacia #kyselina-glykolova #peeling #chemicky-peeling #exfoliacne-tampony

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com