The Ordinary Marine Hyaluronics

03.04.2018 08:00


Marine Hyaluronics od The Ordinary je novinka, aj keď sme všetci niekoľko mesiacov o nej už vedeli a čakali, lebo Deciem dal úplne nový rozmer spojeniu coming soon. Marine Hyaluronics je odpoveď pre všetkých, ktorým úplne nevyhovovala konzistencia Hyaluronic Acid 2% + B5, vrátane mňa. Hyaluronic Acid 2% + B5 je totiž viac gélovitý a zanecháva pleť trochu lepkavú, pri nesprávnej kombinácii produktov robí také žmolky a keď sa na to pokúsite naniesť make-up, katastrofa je na svete. Pomáha, ak pod Hyaluronic Acid 2% + B5 nanieste toner a esenciu, teda pleť zvláčnite a zvhlčíte, vtedy sa ľahšie vpije a tiež ho nie je dobré naniesť veľa, ale ten lepkavý pocit je tam vždy. Inak hydratuje perfektne, len má svoje muchy a to sa Ordinary pokúsila vyriešiť novým produktom Marine Hyaluronics.

Základný rozdiel medzi týmito dvoma hydratačnými sérami je v konzistencii, na rozdiel od gélového a lepkavého Hyaluronic Acid 2% + B5, je Marine Hyaluronics maximálne tekuté, takmer ako voda a okamžite sa vpije, tiež ho na pleti necítiť, nezanáchava lepkavý pocit, nežmolkuje sa a rovnako dobre hydratuje, ale tiež má svoje muchy. A tá hlavná mucha je, že trochu smrdí. Nie je to nič strašné, pomerne rýchlo to vyprchá, ale teda Marine Hyaluronics nevonia práve po kvetinkách. Je to trochu taká akokeby vôňa starého plesnivého syra, alebo super smradľavých ponožiek,. Keď som ho prvýkrát otvorila, tak som dala čuchnúť manželovi, že či ma nos neklame a jeho reakcia bola, že to čo za hovno si zas kúpila, to narážal na Alpha Lipoic Acid. Ale Marine Hyaluronics nie je až také zlé, skutočne to cítite len pár sekúnd po nanesení a puch zmizne, to čo ostane je hydratovaná pleť. Nie je to preto, že by Ordinary používalo nekvalitné ingrediencie, je to preto, že produkty a ingrediencie umelo neupravujú a neprídavajú do nich vôňu, aby pekne voňali. Vďaka tomu sú ich produkty bezpečné aj pre citlivú pleť a neobsahujú zbytočné škodlivé zložky, ako parfumáciu a podobne.

Oproti Hyaluronic Acid 2% + B5 je samozrejme rozdiel aj v zložení, základom sú morské zásobníky vody (marine-derived water reservoirs, nie som si istá týmto svojím prekladom), ktoré sú schopné naviazať na seba rovnako veľké množstvo vody ako kyselina hyalurónová, len sú ľahšie, preto tá tekutejšia a ľahšia konzistencia a preto v názve to marine. Marine Hyaluronics obsahuje exopolysacharidy z morských baktérií, ktoré sú prospešné pre pleť, výťažky z havajskej červenej riasy, glykoproteíny z antarktických morských zdrojov, mikrofiltrované modro-zelené riasy a niekoľko zdraviu prospešných amino kyselín. Hádam, že ten smrad pochádza z niektorých tých rias. To zloženie je naozaj diametrálne odlišné od Hyaluronic Acid 2% + B5, pretože v Marine Hyaluronics nie je žiadna kyselina hyalurónová, aj keď sérum má rovnaký hydratačný efekt. Naozaj som nevidela rozdiel v intezite hydratácie, len Marine Hyaluronics má príjemnejšiu konzistenciu a Hyaluronic Acid 2% + B5 príjemnejšiu vôňu. Možno, keď prídu s tým tretím Plant Hyaluronics, tak budú vyriešené všetky problémy, ale to sme zase pritom ako dlho je soon, lebo je to tiež na stránke už dosť dlho, že coming soon.

Ale zatiaľ tu máme ako novú alternatívu Marine Hyaluronics, čo je hydratačné sérum vhodné pre všetky typy pleti. Môžete ho používať ráno aj večer, v kombinácii s takmer čímkoľvek, keďže je nesmierne ľahké a nezaťažuje pleť, len ju skvele hydratuje. Je to vlasstne akokeby esencia kvôli tej konzistencii, takže je ideálne ho nanášať na čistú pleť hneď po vyčistení alebo po toneri a esencii. Keďže je to naozaj super tekuté sérum, tak to musíte nanášať do dlane a potom vtlačiť do pleti ako esenciu. Fotka vyššie sa snaží ukázať ten rozdiel v konzistencii, ten stečený pramienok až na stôl je Marine Hyaluronics, ktorý mi stiekol z ruky v priebehu niekoľkých sekúnd, také je to tekuté. Ten druhý pramienok je skôr taký lenivý sliz v podobe Hyaluronic Acid 2% + B5, ktorý je proste taký ťahavý a viac gélovitý, preto na ruke ostal.

Marine Hyaluronics je skvelá lacná alternatíva hydratačného séra od Ordinary, stojí rovnako ako Hyaluronic Acid 2% + B5 a kúpite ho priamo na theordinary.com, alebo napríklad na BeautyBay.com tu. Ak by ste však nevedeli prekonať ten smrad, tak super nelepkavá alternatíva, na rozdiel od Hyaluronic Acid 2% + B5, je Niacinamide 10% + Zinc 1%, ktorý je síce podľa Ordinary určený skôr na mastnú a problematickú pleť, ale Niacinamide je tiež skvelá hydratačná ingrediencia, ktorá je navyše protizápalová a určite sa oplatí vyskúšať aj toto sérum.

PS: Pravdepodobne od niekoho z vás príde otázka, ktoré by som si vybrala, kebyže si mám vybrať. Moja top voľba je vždy Pestle & Mortar Pure Hyaluronic Serum. Ak by som musela používať tieto dve od The Ordinary, tak by som ich striedala podľa toho, či chcem ten deň pretrpieť lepkavú textúru alebo smrad, aj keď ten smrad zmizne rýchlejšie, lepkavá textúra ostáva, ale ak sa nelíčim, som úplne v pohode aj Hyaluronic Acid 2% + B5, ak chcem vyrstviť viac produktov, lepšie je Marine Hyaluronics.



#plet #serum #The-Ordinary #hydratacne-serum #kyselina-hyaluronova

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com