Vichy Aqualia Thermal Awakening Eye Balm

23.05.2017 08:00


Toto bol zase raz pôrod, ako vždy pri očných krémoch som sa nevedela rozhodnúť, trvalo mi to asi 3 dni. Pôvodne som mala naplánovanú kúpu iného, ale nikde ho nemali a ja už som naozaj súrne potrebovala nový. Pri Vichy Aqualia Thermal Awakening Eye Balm nakoniec rozhodli recenzie a cena, pretože to bola jedna z najlacnejších možností a keďže môj posledný krém na oči stál nakresťanské peniaze (Oskia Eye Wonder), tak som si povedala, že by som tentoraz mohla byť striedmejšia.

Už som to určite spomínala, nie som extra fanúšik Vichy, ale čas od času ma niečo zaujme a vyskúšam. Hľadala som hlavne náhradu za Kiehl’s Creamy Eye Treatment s Avokádom, ktorý je extra hydratačný, takže hlavná podmienka bola hydratácia. Primárne som chcela tento krém na deň, takže bolo tiež dôležité, aby si rozumel s make-upom. Vichy Aqualia Thermal Awakening Eye Balm sľubuje hlavne dlhotrvajúcu hydratáciu a okamžité osvieženie očného okolia. Obsahuje cukry, kyselinu hyalurónovú + Aquabioryl + λ Carragheenans, a kofeín, takže by mal trochu zmierňovať aj kruhy. Netuším, čo je Aquabioryl a λ Carragheenans a nepodarilo sa mi ani nič zmysluplné vygoogliť, predpokladám, že je to nejaký patent Vichy, keďže ma stále odkazovala na ich stránky. Balzam je bez parabénov a parfumácie, takže je vhodný aj pre citlivé oči.

Naozaj má textúru balzamu, jemne modrú farbu, pri takýchto zafarbeniach sa vždy čudujem, či im to tak náhodne vyšlo, ale to dofarbujú. Textúra je inak veľmi ľahká takmer až gélovitá a ľahko sa rozotiera, tiež sa celkom rýchlo vpije. Aj keď ja mám pocit, že nie je schopný preniknúť veľmi hlbko, ale toto je naozaj len pocit, neviem to dokázať. Zároveň ale nemôžem povedať, že by som mala problém s hydratáciou očného okolia pri používaní tohto krému. Na druhej strane nebol vôbec schopný zmierniť moje kruhy pod očami a proti vráskam tiež nepodal žiaden super výkon, ale hydratoval, to hej. Celkom fajn je, že sa dobre znášal s make-upom aj korektorom. Používala som hlavne ráno, takže to bol naozaj môj denný očný krém. Chvíľu som ho používala ráno aj večer a vtedy sa moje kruhy výrazne zhoršili, takže na kruhy pod očami vôbec nefunguje a odvtedy len ráno pre mňa. Flaštička je inak celkom praktická, maličká, s dobrou pumpičkou, ktorá vám nadávkuje presné množstvo.

Nemôžem povedať, že by bol tento krém úplne zlý, len ja som asi čakala niečo viac. On v zásade robí to, čo sľubuje, hydratuje, ale keď ste niekto ako ja, kto má tiež problémy s kruhmi pod očami a prvými vráskami, tak predsa len čakáte aspoň o trochu viac. Viem si však predstaviť, že tento krém by bol pre mňa skvelý tak pred 10 rokmi, keď som mala okolo 20. A to je vlastne aj môj záver, pokiaľ vás nič iné netrápi a naozaj potrebujete len hydratovať Vichy Aqualia Thermal Awakening Eye Balm je super, nie je drahý a funguje. Ak už, ale potrebujete niečo viac, popozerala by som sa po niečom inom. Čo je trochu čudné, nenašla som ho na slovenskej stránke Vichy, takže neviem, či sa dá normálne kúpiť v lekárňach, ale kúpite ho na feelunique.com.



#plet #Vichy #ocny-krem

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com