Onest Hyaluronic Face Serum

07.05.2019 08:00


S Onest produktmi je to pre mňa také hop alebo trop. Ich čistiaca maska Balance je excelentná, čistiaci gél Refresh sa mi tiež celkom páčil, čistiaci krém Repair sa mi naopak až tak nepáčil a s týmto hydratačným sérom to nie je ani to hop, ani to trop. Nie je zlé, práveže je celkom fajn, dobre hydratuje, je príjemné, ale mne tam niečo do dokonalosti chýba.



Zloženie je exceletné, základ tvorí okrem bežnej vody aj ružová voda, vďaka čomu je toto sérum príjemne voňavé. Potom je tam fermentovaná fazuľa tonka, ktorá dokáže neutralizovať negatívne dopady slnečného žiarenia na pleť, UVA a UVB a tým predchádzať starnutiu pleti. Ďalej samozrejme kyselina hyaluronová, ktorá intenzívne pleť hydratuje, táto konkrétne je vyrábaná v ČR. Posledná kľúčová látka je extrak z napúchavky kučeravej, alebo teda írskeho machu zrozumiteľnejšie. Tento extrakt je plný minerálov a má pleť vyživovať a chrániť. Ešte je tam napríklad aj výťažok z kokosu, alebo aj Lactobacillus Ferment, čo sú vlastne probiotiká. Čo možno bude pre niekoho zaujímavé, nie je tam glycerín, ktorý býva vo väčšine takýchto produktov, vlastne takmer vo všetkých hydratačných produktoch. Keby ste chceli zloženie vysvetlené podrobnejšie, tak si pozrite video na konci článku.



Vďaka tomu zloženiu to nie je len hydratácia, ale výživa a ochrana, čo je super, potrebujete vďaka tomu menej produktov. Konzistencia je trochu iná oproti iným hydratačným séram, ktoré som vyskúšala, je viac vodová a pomerne tekutá, tekutejšie bolo len hydratačné sérum od Darphin a vlastne ešte Marine Hyaluronics od The Ordinary je ešte celkom tekuté. Vlastne je to konzistenciou asi bližšie k nejakej esencii ako k typickému gélovito sopľovitému séru. Trochu to sťažuje nanášanie, lebo to fakt tečie, ale na druhej strane sa to vďaka tomu veľmi rýchlo vpije. Na pleti ho vôbec necítite a ani nezanechá lepkavý pocit, takže používanie je celkom príjemné.

Keďže je tam ružová voda, tak vonia ako ružová voda, je to taká jemná trochu sladká kvetinová vôňa, nič silné a veľmi rýchlo vyprchá. Myslím, že na podporenie tej vône je tam aj alkohol a geraniol, čo je voňavý esenciálny olej. Takže, ak máte pleť citlivú na prírodné voňavé zložky, toto nebude pre vás, ale inak je Hyaluronic Face Serum vhodné pre každý typ pleti. A veľmi potrebné si myslím, lebo takmer všetci máme pleť dehydrovanú.



Používanie je úplne bežné, keďže je to na báze vody a je naozaj tekuté, tak je najlepešie ho nanášať v prvých vrstvách starostlivosti o pleť, teda buď hneď po čistení, alebo po toneri/toniku. Ďalej môžete pokračovať s čímkoľvek, čo vám vyhovuje, či už to budú oleje, ďalšie sérum, alebo krém. Ja mám veľmi rada napríklad kombináciu s olejom s vitamínom C od Noili a potom nejaký ľahší príjemný krém, ako napríklad Hydrate od Pestle&Mortar.

Tým, že je to taká ľahká a tekutá konzistencia, tak sa dobre vrství, nikdy sa mi nestalo, že by žmolkovalo, alebo si s niečím nesadlo. Jediná taká divná vec, čo som si všimla, že občas pri rozotieraní trochu zbelie a ako keby jemne napení. Bude niektorou zo zložiek, ale veľmi rýchlo to zmizne a vlastne to nie je žiadny problém. Myslím, že sa mi to stávalo, keď som mala vlhkejšiu pleť pri nanášaní, ale nie som si istá. Ale teda, nie je to veľká vada, len keď to spraví, tak trvá o zlomok sekundy dlhšie než sa vpije. Onest Hyaluronic Face Serum môžete používať ráno aj večer. A čo sa týka kombinovania s ďalšími produktmi, alebo účinnými látky, nie je tam žiadne obmedzenie, toto sérum je naozaj nekonfliktné a príjemné je napríklad aj pod nejaký retinol.



Fľaštička je veľmi pekná, dizajnová a elegantná, ako všetky obaly od Onest. Je sklenená, takže nie úplne najpraktickejšia na cestovanie. Čo mne osobne trochu vadí je, že pri tomto type hrdla, to celkom zateká, lebo proste sa to tam vždy nejak pri zatváraní dostane, čo nie je úplne ideálne, s inými sérami nemávam takýto problém. Keďže je to prírodná kozmetika, tak si treba dať pozor na dátum spotreby, je vytlačený zo spodu fľašky, ja som sérum kúpila v januári tohto roku a dátum spotreby je december 2020. Ešte jedna celkom nepodstatná vec, ale hodí sa, ak by ste niekomu chceli kúpiť darček, krabička je naozaj pekná, navrhnutá umelkyňou, ale limitovaná, ak sa nemýlím.

Onest Hyaluronic Face Serum je relatívne lacné, hlavne, ak zvážite, že objem je 50 ml a nie pri sérach štandardných 30 ml, takže tá cena je naozaj výhodná. Ako som už písala vyššie, myslím, že je veľmi dobré a určite sa nájde množstvo ľudí, ktorí ho budú milovať, mne osobne tam niečo málo chýba, ale vlastne mu nemám, čo vytknúť, len sa to proste nie je najobľúbenejšie hydratačné sérum od Pestle&Mortar. Za tú cenu je to však veľmi dobrá kúpa, skvelá hydratácia a ešte je to aj prírodné a lokálne, takže určite stojí za vyskúšanie. Na Slovensku kúpite na anemonegarden.sk, alebo fyzicky ich majú v Bratislave tu.







#plet #Onest #serum #hydratacne-serum #hydratacia #prirodna-kozmetika

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com