Drunk Elephant miniatúrky

04.10.2018 08:00


Pôvodne som mala v pláne niečo iné, ale keďže je Drunk Elepphant konečne na CultBeauty.co.uk, tak som si povedala, že je čas na recenziu na miniatúrky, ktoré od nich mám. Niektoré už mám aj minuté, takže je naozaj najvyšší čas. Tie balenia, ktoré mám ja, sú to duá, jedno na noc a druhé na deň, na CultBeauty.co.uk nemajú, ale majú tam sadu miniatúrok skoro všetkých produktov, ktorú som chcela aj ja pôvodne, ale v Sephore ju nemali, tak mi manžel doniesol aspoň tieto duá. Každá táto miniatúrka má 8 ml a pri dennom používaní vydrží tak 2 až 3 týždne, čo je celkom dosť, takže sa oplatí najprv na vyskúšanie investovať do týchto malých balení, lebo Drunk Elephant je celkom drahý a takto zistíte, či vám naozaj vyhovuje. Ok, tak poďme postupne na ne, začnem tou dvojicou na deň.



Ako prvé hydratačné sérum B-Hydra Intensive Hydration Serum a na toto som bola veľmi zvedavá a aj keď je fajn, neprekonalo u mňa Pestle&Mortar Pure Hyaluronic Serum. Je to fajn hydratačné a a príjemné, ale mne úplne nevyhovuje tá konzistencia, čo je skôr taký ľahký gél, niečo ako Clinique oisture Surge Hydrating Water Gel Concentrate. Pri používaní tohto nemám proste taký príjemný pocit a ani tá hydratácia nie je lepšia, nemá to v sebe ani tak veľa kyseliny hyalurónovej ako Pestle&Mortar a to ja evidentne potrebujem a čakám od hydratačného séra.



Čo mi tiež celkom vadí je, že to ostane trošku na pleti lepkavé, mám radšej, keď sa hydratačné sérum vpije, takže ho necítim. Má to v sebe síce vitamín B - Niacinamide, ktorý je super pre pleť, ale na to by som asi potrebovala väčšie balenie, aby som videla dlhodobejší účinok a tiež sa musím priznať, že čo sa týka vitamínu B, tak sa mi viac páči sérum od Alpha-H Vitamin B.



B-Hydra má v sebe ešte ďalšie zložky, ale celkovo ma to veľmi nepresvedčilo, možno keď skúsim väčšie balenie, že aké to bude, ale zatiaľ ma to za tú cenu neláka, nie je to zlé, hydratuje dobre, ale nie úplne pre mňa. Ešte k vôni, keďže všetko je bez parfumácie, tak B-Hydra má takú nijakú čistú vôňu kozmetiky.



Ďalšie sérum je ochranné na deň s antioxidantmi C-Firma Day Serum. C-Firma je jedno z ich najviac predávaných a veľmi ospevované sérum s vitamínom C, ale obsahuje toho oveľa viac. Keďže je to bez parfumácie, tak toto smrdí tak železito, ako vitamín C, ak mávate problém so smradmi toto sa vám páčiť nebude. Celkom rýchlo ten puch vyprchá, ale teda nie je to príjemná vôňa. Vlastne viem, čo mi to pripomína, ambulanciu detskej lekárky, keď som bola malá, taký ten puch dezifekcie a niečoho ešte, niektoré ambulancie tak asi voňajú stále, plus trochu toho železitého smradu z vitamínu C, nie je to upokojujúca vôňa, to naozaj nie.

Textúra je taká zvláštna, pomerne tekutá, ale akoby jemne olejovitá, na pleti v momente vsiakne, ale ostane až taký akokeby silikónový film, pritom tam nie sú si silikóny, tak nejak to tú pleť zvláštne vypne. Celkom sa mi tá textúra páči. Čo sa mi nepáči je, že je to oranžové, pretože tým sa skrýva to, či sa sa ten vitamín C nepokazil. Je v tom 15% kyselina askorbová, 0,5% kyselina ferulová a 1% vitamín E, čo je celkom zaujímavé zloženie, ale nemala som z neho zase nejaký super zráčný pocit, je fajn a chcela by som ho vyskúšať aj vo veľkom balení, len je sakramentsky drahé.



A teraz nočné duo, prvé je T.L.C. Framboos Glycolic Night Serum, čo je exfoliačné sérum s kyselinou glykolovou, ale je tam zmes kyselín AHA a aj BHA, dohromady 12%. Konzistenciou je to hustý gél, dobre sa nanáša, a lezase smrdí po kyselinách, lebo žiadna parfumácia, ale tiež to rýchlo vyprchá a nie je to nič strašné. Je to celkom príjemné na pleti, ale keď ju máte veľmi suchú, tak štípe, inak v pohode. Pleť je ráno krajšia, vypnutejšia, vyhladená a jemná. Ja som to zvykla kombinovať s tým marulovým olejom, čo bola veľmi príjemná kombinácia.



Okrem kyselín, ktorých je tam niekoľko - glykolová, mliečna, vínna, citrónová a salicylová, to obsahuje aj výťažok z malín, pagaštanu konského a bieleho čaju pre upokojenie pleti. Zase zaujímavé zloženie, ale zase to nie je niečo, že by som padala na zadok, rovnakú službu mi robí Liquid Gold od Alpha-H, ktorý je oveľa lacnejší. Toto si naozaj nekúpim vo veľkom balení, čo som však chcela vyskúšať je ich maska T.L.C. Sukari Babyfacial, ktorá ale v Európe nie je, lebo je tam priveľa kyselín, takže smola.



No a nakoniec ich asi najznámejší a myslím, že aj prvý produkt Virgin Marula Luxury Facial Oil. Toto je pre mňa tak trochu záhada a nikdy by som neverila, že poviem, to čo bude nasledovať. Ja už som predtým mala marulový olej od The Ordinary a nebola som veľmi očarená, proste normálny olej, dosť dlho som vtedy čakala, kým ho vôbec mali, lebo bol stále vypredaný a o to bolo moje sklamanie väčšie, že je to proste olej, veľmi podobný všetkým ostatným. Takže, na základe tejto skúsenosti, som nevkladala veľkú nádej ani do Virgin Marula Luxury Facial Oil, lebo proste len ďalší olej a tentokrát za nehoráznu cenu. Och joj, ale som sa mýlila.



Prvý krát som ho použila, keď som si ho vzala na dovolenku do Nórska, aj keď sme išli v júni, išli sme až za polárny kruh a bolo tam dosť zima, niekde aj sneh, jednoducho drsné počasie a tak nejak som skončila tak, že som vždy večer používala tento olej, lebo moja pleť si to doslova pýtala a nechápala som, lebo bol úplne iný, ako ten od The Ordinary. Super luxusný a hustejší, ale zároveň ľahký, okamžite sa vpil, dokonale hydratoval a upokojoval a stačila ho kvapka, proste super. Keďže som to naozaj dosť intenzívne nechápala, tak som si znova kúpila aj ten od The Ordinary a aj keď v tom na prvý pohľad naozaj nie je rozdiel, respektíve len veľmi nepatrný v konzistencii, tak pri používaní cítite obrovský rozdiel. Ten od Drunk Elephant je proste lepší, mrzí ma, že to musím napísať, lebo je aj oveľa oveľa drahší, ale je aj oveľa lepší, určite odporúčam vyskúšať, ak budete mať možnosť. Ja si ho plánujem určite kúpiť znova. Na fotke vyššie som sa pokúsila zachytiť rozdiel medzi Ordinary, to je ten stečený pramienok a Drunk Elephant, to je tá kvapka vľavo, ale nazoaj to nevidno, proste je to len pocit, ktorý neviem dokázať.

A to by boli všetky produkty, ktoré som vyskúšala, niektoré sa chystám si kúpiť aj vo veľkých baleniach, ako som už napísala vyššie, ale ešte vám to chcem spomenúť ďalšie produkty, ktoré by som chcela od nich vyskúšať. Určite chcem vyskúšať očný krém C-Tango Multivitamin Eye Cream, lebo ten znie priam dokonalo pre závislaka na očných krémoch ako ja. A potom by som chcela vyskúšať ich hydratačné krémy, Protini Polypeptide Cream a Lala Retro Whipped Cream, viac ma láka Protini, ale som teda zvedavá, či stoja za tú cenovku a či obstoja oproti mojím obľúbencom, Pestle&Mortar Hydrate a Merumaya Youth Preservation Moisturiser SPF20.





#plet #serum #aha #exfoliacia #pletovy-olej #hydratacia #hydratacne-serum #nocna-starostlivost #Drunk-Elephant

Môže vás zaujať

Môj obchod

Nakupovanie

YOUTUBE

@katka

KONTAKT

zrkadielko.sk@gmail.com